Гледали сме Софи Търнър в сериала "Игра на тронове" и филмите "Х-мен: Тъмния феникс" и Do Revenge, като в последно време името ѝ попадаше в заглавията на медиите и покрай развода с Джо Джонас. Още преди обаче тази глава от личния ѝ живот да бе приключила, актрисата вече работеше по нов проект - сериалът Joan.

Софи Търнър, Joan и сериалът за обриджийката Джоан Ханингтън

Софи Търнър като обирджийка

Какво знаем за новия сериал Joan

Сега, повече от година откакто знаем за него, вече можем да гледаме и всички шест епизода. В тях е проследена истинската история на небезизвестната обирджийка на бижута Джоан Ханингтън. Действието ни пренася през 80-те години на миналия век в Лондон и по-скоро в престъпния свят на английската столица, където една жена успява по изобретателен начин да краде луксозни аксесоари.

Сериалът е режисиран от Ричард Лакстън, а сценарият е дело на Анна Саймън, която дори се е консултирала с истинската Джоан Ханингтън, за да допринесе за автентичността на историята, пише Tatler.

Като във всеки друг криминален сериал или филм, и в Joan има напрегнати моменти. Наравно с това на преден план е изведена и идеята жената да бъде представена не просто като престъпник, а като човек - с цялата ѝ комплектност.

Още в началния епизод се запознаваме с майката Джоан и разбираме какво катализира нейната трансформация в обирджийка. Хваната в капана на нещастен брак, тя е принудена да настани дъщеря си в приемен дом. Това разбива сърцето ѝ, но трябва да продължи да се бори, да оцелява и го прави, благодарение на амбицията си.

Така се превръща в една наистина хитра обирджийка. Виждаме Софи Търнър в най-различни дегизировки, с които героинята ѝ Джоан се е прикривала по време на своите обири. А нейн спътник в престъпленията е Бойси. В неговата роля е Франк Дилейн, участвал в сериала "Страхувайте се от живите мъртви".

Първото откровено интервю на Софи Търнър след развода с Джо Джонас

Първото откровено интервю на Софи Търнър след развода с Джо Джонас

Ето какво сподели актрисата пред British Vogue

С всеки свой обир Джоан се предизвиква в опасностите на лондонския престъпен свят, водена от своята силна майчина любов към дъщеря си. Но и шестте епизода са наситени колкото от напрегнати моменти, толкова и от емоционални. Защото сериалът Joan в същността си е вълнуваща криминална драма, разказваща историята на една жена, която не възнамерява да се спре пред нищо, за да осигури бъдещето си.