"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" набира все по-голяма скорост на големия екран и допринесе за един от най-добрите резултати в историята Коледа в американския бокс офис.

Деветият финален епизод от сагата спечели в сряда (навръх Коледа) постъпления от 32 милиона долара в САЩ, според данни на CNN. Това е по-малко от рекорда, който постави седмият епизод на сагата "Междузвездни войни: Силата се пробужда" с 49.3 млн. долара през Коледа на 2015 г.

"Възходът на Скайуокър" обаче е далеч преди последните декемврийски издадения от филмовата поредица "Междузвездни войни", между които попадат  "Последните джедаи" с 27.4 милиона долара през 2017 г. и "Rogue One: История от Междузвездни войни" с 25.8 милиона долара през декември 2016 г.

Снимка 448941

Източник: Instagram / starwars

Общите приходи на филма в бокс офисите по света до момента са половин милиард долара. И ако "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" може да се похвали със едни доста забележителни резултати, що се отнася до зрителски интерес, то за съжаление "Котките" трудно биха могли да избият разходите за направата на филма, чийто бюджет е цели 100 милиона долара.

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър"

Последната и най-емоционалната битка за галактиката

"Котките" на Universal се нуждаеха от празнично чудо, за да успеят, но така и не го получиха, Адаптацията на големия екран на Том Хупър си проправи път до 38 милиона долара в световен мащаб след две седмици на екран в повечето кина по света.

Снимка 458945

Източник: Forum Film Bulgaria

След разочароващия дебют в САЩ с 6.5 милиона долара приходи преди Коледа, "Котките" така и не успяха да наберат скорост в кината. За пет дни, откакто беше на екран, филмът зае девето място класациите на бокс офисите по света, събирайки едва 8.7 милиона долара.

"Котките" и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от филма "Котките"

Песни, танци и много странни котки