В момента в спортния свят едва ли има по-голяма сензация от женския национален отбор по футбол на САЩ. Дамите успяха да спечелят втора поредна Световна купа, а с това повдигнаха и наболелия въпрос за неравностойното заплащане.

Меган Рапино, Световното първенство по футбол за жени, американският отбор и равното заплащане

Жените, които показват среден пръст на Белия дом

Каузата, за която научихме на финала на Световното по футбол за жени

И не е само до парите, защото по време на първенството звездата на тима Алекс Морган беше критикувана за това, че имитира пиене на чай при гола си срещу Англия.

Тогава тя каза, че според нея това е абсурдно, защото в жеста ѝ няма нищо обидно, но се прави на въпрос. Докато в мъжкия футбол играчите си позволяват доста по фрапиращи неща, но се счита за нормално.

По време на парада на победата, организиран в Ню Йорк, на който отборът показа трофея на феновете, капитанът Меган Рапино прикова вниманието.

Тя използва възможността да говори пред събралите се фенове, за да изкаже възгледите си и да отправи послание. Според думите ѝ трябва да се стремим да бъдем по-добри, да обичаме повече и да мразим по-малко.

Меган Рапино смята, че женският национален отбор по футбол на САЩ е поел голяма отговорност в това да покаже на хората, че могат да бъдат по-добри. 

Алекс Морган, женският национален отбор по футбол на САЩ и танцът на победата

Алекс Морган и секси танцът на победата

Женският национален отбор по футбол на САЩ се е отдал на празненства

Тя иска да приемем този отбор като пример за това, че всичко е възможно. Подкрепя думите си с фактите, че в състава има жени с розови или лилави коси, които имат татуировки. Има както бели, така и тъмнокожи - както хетеросексуални, така и хомосексуални жени.