"Кръстникът", "Апокалипсис сега", "Дракула" - това са едни от най-известните филми на големия режисьор Франсис Форд Копола. Най-новото, с което той се е захванал обаче, поражда съмнения, че ще достигне успеха на досегашните му творби.

Франсис Форд Копола и някои истини за "Кръстникът 3"

Франсис Форд Копола и някои истини за "Кръстникът 3"

Коя е основната причина, за да реши да направи филма

Megalopolis е последният филм на Франсис Форд Копола, който той всъщност започва да пише още през 1983 г. Осъществен е обаче чак сега, като заснемането му се твърди, че е струвало 120 милиона долара и отчасти е финансирано от продажбата на значителна част от винената империя на режисьора. Премиерата на филма се очаква да бъде на филмовия фестивал в Кан на 17 май.

Макар датата да наближава, не са ясни много подробности за него. Засега знаем, че Megalopolis е научно-фантастичен епос, който се развива в една въображаема съвременна Америка. Според анотацията главен герой е Сесар Катилина - талантлив артист, който има умението да контролира времето и иска да се пренесе в едно утопично, идеалистично бъдеще.

Негова опозиция обаче е Франклин Сисеро. Той олицетворява алчността и собствения интерес и остава отдаден на регресивното статукво. Разкъсана между тях двамата пък е Джулия Сисеро - дъщерята на Франклин. Влюбена в Сесар, но раздвоена заради лоялността си, тя е принудена да открие това, което човечеството наистина заслужава.

Освен малко информация за сюжета, вече може да видим и първи тийзър на Megalopolis. Двеминутното видео ни показва единствено Адам Драйвър, който е в главната роля на Сесар Катилина.

Като Франклин Сисеро ще свидим Джанкарло Еспозито, а пък като дъщеря му Джулия Сисеро - Натали Еманюел. Актьорския състав допълват още Обри Плаза, Шая Лебоф, Джон Войт, Д. Б. Суини, Дъстин Хофман и други.

Филмът вече е бил представен от самия Франсис Форд Копола на специална прожекция за потенциални купувачи в края на март. Присъствали са представители на Universal, Netflix и Sony. Въпреки това обаче, повече от месец по-късно, филмът все още търси разпространител.

Според The Hollywood Reporter това няма да се случи лесно. От изданието пишат, че един от разпространителите е казал, че "няма начин да се позиционира този филм". Според друг пък Megalopolis е слаб филм и не би донесъл никаква печалба.

Франсис Форд Копола, Джеймс Гън, Marvel и за какво се изправиха един срещу друг двамата режисьори

И Копола срещу филмите за супергерои

Гангстери срещу супергерои

Все пак обаче, не всички отзиви са били отрицателни. Друг представител казал, че филмът му е харесал "изключително много" и дори го е сравнил с "Блейд Рънър", който стана по-комерсиален известно време след премиерата си.