През 70-те и 80-те години на миналия век в Щатите върлуват някои от най-бруталните серийни убийци. Сред тях са Ед Кемпър, Тед Бънди и Джон Бари Симонис, известен още като "изнасилвачът със ски маската". По разследванията на техните убийства обаче работи и една жена, която заслужава да бъде по-популярна и от тримата взети заедно. Нейното име е Ан Бърджис, а историята ѝ можем да гледаме съвсем скоро в криминалната документална поредица Mastermind: To Think Like a Killer.

Новият филм на Хали Бери Never Let Go - ужасяваща битка за оцеляване

Новият филм на Хали Бери Never Let Go - ужасяваща битка за оцеляване

Нов хорър трилър от продуцентите на Stranger Things и "Първи контакт”

Сериалът на Hulu ще е в три епизода, като сюжетът му е базиран на действителни събития. На фокус обаче няма да бъдат бруталните убийства, а историята на жената, която създава революция в профилирането на серийните убийци. Работата на Ан Бърджис за ФБР е била революционна за времето си, тъй като е насочена към грижите за жертви на сексуално насилие.

От първия трейлър на Mastermind: To Think Like a Killer става ясно, че епизодите започват с постъпването на Ан във федералното бюро, което дотогава е било като "момчешки клуб". Не са спестени и трудностите, с които се е сблъскала тя във време, когато сексуалното насилие срещу жени не се е приемало сериозно.

Поредицата разказва и за основаването на отдела по поведенчески науки на агенцията, където Ан Бърджис работи по разследванията за някои от най-известните серийни убийци, включително Тед Бънди. Нейната личност е забележителна и заради това, че успява да балансира отговорната си работа със задълженията си като майка на четири деца.

Режисьор на Mastermind: To Think Like a Killer е Аби Фулър, а изпълнителни продуценти са сестрите Ел и Дакота Фанинг. За тях сериалът е възможност да бъде разказана историята на един невъзпят герой.

"Ако един човек може да направи такива радикални промени към по-добро, защо и останалите от нас да не можем да бъдем агенти на положителната културна промяна по същия начин, в каквато и област да се намираме", споделят сестрите Фанинг пред Entertainment Weekly.

Двете допълват също, че личността на Ан Бърджис ги е привлякла и с чувството ѝ за хумор, и лекотата, с която е понасяла иначе тежката си работа.

"Това, плюс нейната смелост и твърдост, ни направиха незабавно нейни фенове. Тя беше подценявана, но въпреки това упорстваше, докато не промени картинката", допълват още Ел и Дакота Фанинг.

Те не крият, че си падат по криминалния жанр. Но това, което прави Mastermind: To Think Like a Killer по-интересно от просто кримка, е психологията, като част от компонентите на трилъра.

I Am Sybil - новият филм на Ел Фанинг и Сара Полсън

Ел Фанинг с ново предизвикателство

Каква ще е новата й роля

"Наясно сме с факта, че тези истории са за истински хора. И тези истории обикновено ни показват най-доброто и най-лошото от нас и от това, на какво сме способни", завършват сестрите.

Mastermind: To Think Like a Killer е в Hulu от 11 юли