Обичаме добрите криминални истории на кино независимо от факта, че напоследък все по-рядко да попадаме на такива. А когато стилистиката им напомня на ноар филмите с цялото им ретро очарование, още по-добре.

Kaleidoscope, Netflix и с какво е по-различен новият криминален сериал на платформата

Кой е новият криминален хит на Netflix

Различен, “цветен” и базиран на истинска история

Скоро ще имаме щастието да гледаме именно такъв филм, при това за един добре познат детектив - Филип Марлоу. Прочутият герой на Реймънд Чандлър за пореден път оживява на голям екран, като този път в ролята ще видим Лиъм Нийсън.

Той е Марлоу на ирландския режисьор Нийл Джордан ("Играчка-плачка", "Закуска на Плутон"). Сценарият е базиран на романа на Джон Банвил The Black-Eyed Blonde, който пък e вдъхновен от героя на Чандлър.

А ето и историята - Марлоу е нает от ексцентрична богата наследница, за да открие изчезналия й любовник. Прост случай на пръв поглед. Докато не се оказват замесени и майката на наследницата, както и всякакви подмолни схеми, които действат в Лос Анджелис.

Освен Лиъм Нийсън, участват още Даян Крюгер и Джесика Ланг като дъщерята и майката, както и Алън Къминг, Дани Хюстън и Адауеле Акинуойе-Агбадже. Премиерата на Marlow е предвидена за февруари.