Може да се каже, че Netflix правят опити да задържат интереса на публиката си с експерименти. Напоследък от компанията инвестират в игри, както и в развиването на по-различни формати, които включват и любопитни факти, и предавания на живо.

The Pale Blue Eye, Pamela, a love story и новите филми и сериали на Netflix през януари

Новите филми и сериали на Netflix през януари

The Pale Blue Eye Pamela, a love story

Поредната новост, с която цели да ни изненада Netflix, е криминалният трилър сериал Kaleidoscope. Специалното в него е, че епизодите могат да бъдат гледани в съвсем произволен ред. В т. нар. нелинеен сериал участват Джанкарло Еспозито, Пас Вега, Тати Габриел и други. Друго любопитно е, че е създаден по истинска история.

Ето какъв е обаче сюжетът на Kaleidoscope. Действието се развива в цели 25 години и проследяваща екип от майсторски обучени крадци и опита им да разбият уж неразбиваем трезор. Той обаче е охраняван от най-подготвения екип за корпоративна сигурност в света.

Всеки епизод на сериала разкрива част от сложен пъзел, в който отделните парчета са корупция, алчност, отмъщение, интриги, лоялност и предателства. Зрителите започват да се питат въпросите: Как крадците са го планирали? Кой се измъква? На кого може да се вярва?

Освен загадъчния сюжет, можем да оценим и структурата на Kaleidoscope. Епизодите можем да гледаме в какъвто ред пожелаем, което създава различни гледни точки, докато се опитваме да "наредим пъзела".

Netflix, Nike Training Club и новото партньорство на двете компании

Как Nike и Netflix ще ни карат да отслабваме през 2023 г.

Точно навреме за преяждането

Друго, което също прави приятно впечатление и подсказва за добрия замисъл на сериала, са тематично именуваните епизоди. Всички те носят имената на различни цветове. Има "Синьо", има "Виолетово", а кулминацията на финала пък е наречена "Бяло", пише The Verge.