Идеята да се появи най-после игрална версия на обичната класика на Дисни по приказката на Ханс Кристиан Андерсен е съвсем логична. "Малката русалка" обаче изначално беше споходена от противоречиви реакции, след като беше обявена актрисата за главната роля.

Хали Бейли, "Малката русалка", Disney и как актрисата е преодоляла негативните реакции

Новата Малка русалка и борбата й за равноправие

Какво разкри Хали Бейли пред Variety

Няма да коментираме дали Хали Бейли е правдоподобна русалка или не - със сигурност ще може да изпее прочутите песни, които пее Ариел. Вместо това обръщаме поглед към първия трейлър.

Той беше представен на церемонията по връчването на Оскарите от самата Бейли. Освен нея, в него има някои знакови моменти от анимацията, като гмурването на Ариел от скалата. Виждаме и как изглежда Хавиер Бардем като баща й цар Тритон.

Запознаваме се и със злата подводна вещица Урсула - в ролята е Мелиса Макарти. Не забелязахме особено принц Ерик, поверен на Джона Хауър-Кинг, но затова пък се надяваме ракът Себастиан и чайката Скатъл да ни забавляват, както и в анимацията.

Режисьор на "Малката русалка" е Роб Маршал, който остава на морска тематика след "Карибски пирати: В непознати води". Премиерата на филма е на 26 май.