Остават часове до края на 2022 г. и, докато очакваме партито за Нова година, вече планираме и как да продължим да се забавляваме и през януари. Например с някой от новите филми, които излизат на екран тогава.

"М3ГАН"

Джеймс Уан ("Убийствен пъзел", "Заклинанието") и Джейсън Блум ("Хелоуин", "Черният телефон") стоят зад филма, който още в началото на годината обещава да ни изправи косите. Героинята му е М3ГАН - реалистично изглеждаща кукла, която чрез изкуствен интелект трябва да задоволи почти всички нужди на децата - от играчка и приятел до закрилник и пример за подражание. Създадена от специалиста по роботика Джема, М3ГАН ще се окаже точно това, от което има нужда осемгодишната племенница на Джема Кади. Или пък не?

От 6 януари

"Операция Форчън: Троянски кон"

Обичаме Гай Ричи и какъв по-забавен начин да започнем новата година, ако не с новия му филм? Джейсън Стейтъм, Хю Грант, Джош Хартнет, Обри Плаза са само част от звездите в него, които няма как да не ни вдъхнат надежда за това какво да очакваме. Разбира се, става дума за шпионска история, в която супер агент (Стейтъм) трябва да попречи на могъщ злодей (Грант) да се сдобие с опасна технология, която може да промени световния ред. Помагат му най-опитните агенти в света, както и нищо неподозираща холивудска звезда (Хартнет).

От 13 януари

"Човек на име Ото"

Новият филм с Том Ханкс всъщност е адаптация по суперуспешния роман на Фредерик Бакман "Човек на име Уве", който вече имаше своята шведска екранизация през 2015 г. Също доста успешна. Холивуд обаче има нужда от свой прочит на европейските филми, затова и ще видим Ханк не като Уве, а като Ото - кисел вдовец, който трудно понася съседите си, както и безсмислените празни приказки. Той възнамерява скоро да приключи земните си дела и да се отправи при съпругата си. Не така обаче мислят съседите му.

От 13 януари

"Вавилон"

Безброй са филмите, които искат да ни представят магическия свят на Меката на киното. Време е и на Демиън Чазел да ни покаже собствената си гледна точка за Холивуд, като обръща поглед към края на 20-те и началото на 30-те години на XX в. по време на прехода от нямото към звуковото кино. В центъра на историята са популярният актьор Джак Конрад (Брад Пит), амбициозната и готова на всичко да стане звезда Нели (Марго Роби) и приятелят й, вярващ в магията на киното Мани (Диего Калва). Около тримата се завихря пъстър калейдоскоп от герои, събития и съдби, който ще ни покаже един не точно бляскав Холивуд.

От 20 януари

"Васил"

В края на януари по българските екрани излиза един испански филм, който вече спечели редица награди в родината си. А в една от главните роли е Иван Бърнев. Той е Васил - български имигрант в Испания, който остава да живее временно в дома на Алфредо (Кара Елехалде). Това, което за почва като ангажимент, се превръща в приятелство, което ще промени живота и на двамата мъже.

От 27 януари