Природните бедствия и гладът причиняват страдания на много хора всяка година. Но добре че ги има и изкуството, и любовта.

"Изкуството да говорим", Гревил Дженър, говоренето пред публика, стреса и ораторството

Трикове да говорим пред публика убедително

Практичните съвети на един политик

Преди дни журналистът Джордж Гринууд публикува в Twitter снимка на огромна купчина моркови в лондонски университет и задава въпроса: "Някой знае ли защо всички тези моркови са изхвърлени в кампуса на "Голдсмитс"?"

Разбира се, въпросът му беше посрещнат с голям интерес, но и с доста шеги. Според едни, предстои да се правят много снежни човеци, а според други - някой се е "подпирал дълго върху клавиатурата, докато е пазарувал онлайн".

Снимка 501873

Източник: Facebook / Goldsmiths, University of London

Реакция обаче имаше и от въпросния университет, откъдето отговориха, че това не е грешка, а художествена инсталация, направена от студента Рафаел Перес Еван.

"Всъщност това е арт инсталация, наречена" Заземяване". Нейният автор, Рафаел, е уредил морковите да бъдат премахнати в края на изложбата и дарени на селскостопански животни."

Младежът дава и допълнителна информация около своя проект, като каза, че неговото произведение е "обосновано изследване на някои аспекти от противопоставянето между града и селските райони".

Еванс допълва, че всичките тези 26 тона моркови щели да бъдат изхвърлени от търговците, ако той не ги е събрал. Вдъхновение почерпил от други подобни "изхвърлящи" протести, като тези, които се проведоха в Испания и Франция.

Намери се и негов колега обаче, който се обяви против инсталацията.

20-годишен студент по история в университета "Голдсмитс" в Лондон казва: "Въпреки че морковите се даряват на селскостопански животни в края на инсталацията, това все още е леко проблематично, като се има предвид бедността, недостига на храна и бездомните хора в Леуишам, а Еванс не е успял да повдигне дебат относно социалните проблеми, пред които са изправени жителите на лондонския квартал."

Дания, никсен и датското изкуство да не правиш нищо

Нищоправенето като начин на оцеляване

Щастие по датски

Междувременно други студенти направиха най-доброто в създалата се ситуация - взеха си по няколко безплатни моркова, предаде Sizzlfy.