През изминалата година Google изненадващо отстъпи първата позиция на най-посещавано място онлайн. За сметка на супер младата и атрактивна социална медия TikTok. Именно в нея попадаме на Лора Котловски и впечатляващите й ледени видеота.

36-годишната Котловски е инструктор по фигурно пързаляне, а от близо 15 години намира "ледени пързалки" сред дивата природа.

Именно комбинацията от природни красоти и виртуозните й умения на кънките носят на Лора 550 хил. последователи в TikTok, които тя развежда из най-девствените и красиви кътчета на Колорадо, и на света.

"Пързалям се на езера, реки, глетчери и всякаква замръзнала вода навсякъде по света", казва американката пред Vogue. Тя разкрива, че е първият човек, пързалял се по девствените ледове на Таузънд Айлънд Лейк в Калифорния на 3 хил. м надморска височина, както и по повърхността на езерото Гокьо в Непал на 4700 м височина.

@laura.kottlowski The zipper tracks that populate rapidly & WILL DROP YOU IN Straight line cracks with perpendicular cracks #wildice #icesafety #iceskating #icetok original sound - Laura Kottlowski

Много от последователите на Котловски споделят в коментари, че се притесняват дали някога ледът няма да се пропука. "Пързалям се от 30 години, преподавам от 20, а от 14 практикувам "диво пързаляне" - имам богат опит и мога да разбера кога ледът е подходящ за кънки", коментира тя.

@laura.kottlowskiCome with me and you’ll be in a world of pure imagination..#wildice #iceskating #colddays #ice #beautiful Pure Imagination - Kathleen

Следващата цел пред Лора Котоловски е да привлече вниманието на последователите си към проблема с топящите се ледени шапки по света, както и да популяризира дивото пързаляне в Хималаите. Тя обещава и много обучителни видеоклипове за всеки, който иска да опита да изкара ледените си кънки извън градската пързалка.