Купата е бездомно грузинско куче, което живее в град Батуми. Уличното кутре обаче става известно в социалните мрежи с действията си, които хората намират за много интересни. Купата е сериозно ангажиран да помага да децата да пресичат безопасно.

Когато види, че деца се опитват да пресекат, той се затичва към тях и започва да лае по преминаващите коли, докато не спрат, за да могат малчуганите, придружени от своята учителка, да пресекат спокойно. Интересното е, че Купата не прави това за всички хора, а само за децата.

Кучето има няколко други имена, сред които Бим, Кураш и Тетра. Един от местните месари, който често му дава да похапва, го нарича Купата (наденица - на грузински). Той избира това име на кучето, заради пухкавия му и леко закръглен външен вид.

Заради огромната ангажираност на Купата към безопасността на децата в Батуми, от туристическия съюз в града му връчват почетна звезда за заслуги.

Купата вече е на четири години и живее пред входа на един от блоковете в града, където много от местните полагат грижи за него, като се стараят в купичките на кучето винаги да има прясна вода и храна.

Видеата, в които Купата помага на децата да пресекат, с шеметна скорост се разпространяват в социалните мрежи. Много хора побързаха да определят кучето като истински съвременен герой.