Куентин Тарантино не е от режисьорите, които застават често зад камера. А когато го прави, то е за филми, които самият той е написал.

Куентин Тарантино, Marvel и защо смята, че не актьорите са истинските звезди във филмите

Куентин Тарантино с нови нападки срещу Marvel

Право на мнение

Към момента той е режисирал едва девет филма (броим двата за "Убий Бил" като един), а отдавна е заявил, че иска да приключи с кариерата си с общо 10 филма. След "Имало едно време в Холивуд" (2019 г.) не се знаеше кога и дали ще видим нов филм от режисьора, но вече имаме повече информация.

Според източници на The Hollywood Reporter, Куентин Тарантино работи по сценария на десетия си филм, който е с работното заглавие The Movie Critic. Разбира се, около сюжета не се знае нищо, но източниците твърдят, че действието ще се развива в края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис.

Снимка 537812

Източник: GettyImages

В основата на сюжета ще бъде жена и, имайки предвид заглавието, от The Hollywood Reporter допускат, че филмът може да бъде за Полин Кейл - една от най-влиятелните кинокритици.

Кейл, която почина през 2001 г., е известна със споровете си с режисьори и студиа, като именно в края на 70-те години тя работи като консултант за Paramount, където нещата не се развиват никак добре.

Куентин Тарантино, "Топ Гън: Маверик", "Уестсайдска история" и филмите, които режисьорът харесва

Новите филми, които Куентин Тарантино обожава

Честен, както винаги

Към момента филмът няма студио зад гърба си, но се очаква съвсем скоро това да се промени. Една от вероятните възможности е Sony, защото Куентин Тарантино е в добри отношения с ръководството, а и именно те разпространиха "Имало едно време в Холивуд".