27-ото издание на един от най-големите кино фестивали у нас е все по-близо - тази година София Филм Фест започва на 16 март.

“Анна”, “Блок”, Боримир Илков-Боно, Тодор Мацанов, София Филм Фест и представянето на филмите на фестивала

Още изненади от София Филм Фест

Цели две накуп

За най-нетърпеливите киномани има и добри новини - предварителна програма ще има, стартира на 9 март в Дома на киното и в Чешкия център с ретроспективи и специалния конкурс "СФФ Тийн". Фестивалните прожекции ще са в София, Пловдив, Бургас и Варна и ще продължат до 6 април, но официалният край на СФФ ще бъде на 31 март.

Сега следват и още по-добрите новини. А те са, че от днес, 22 февруари, вече можем да си купим билети за филмите, които сме си набелязали. Начините са два - или онлайн на siff.bg/bilet, или на касите на кината.

Сред тях са Кино Люмиер, Дом на киното, Филмотечно кино "Одеон", Френски институт - зала "Славейков", но билети ще могат да се купят и от Театър-лаборатория "Алма Алтер" на СУ "Св. Климент Охридски", както и от касата на СФФ в билетния център на НДК (от 8 март).

Билети за фестивалните прожекции в Euro Cinema, Културен център "G8", Кино "Влайкова", Cine Grand, ОКИ - Дом на културата "Искър" и Дом на културата "Красно село" ще могат да се купуват от касите на съответните кина от този петък, 24 февруари.

Оскари 2023, София Филм Фест и номинираните за наградата филми, които ще видим на фестивала тази година

7 претендиращи за Оскар филма, които да гледаме на кино у нас

Чакането няма да е дълго

Билетите са на основна цена от 12 лева, но има намаление за студенти, ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение. Онлайн билетите са тук, а програмата с филмите на СФФ - тук.