Вече сме представяли веднъж Кристиан Вилер - германският професионален фотограф на кучета и снимките му с техните най-забавни физиономии. Именно този негов проект е един от най-открояващите му се и се нарича Dogs Catching Treats.

Кристиан Вилер и най-смешните физиономии на кучета

Най-смешните физиономии на кучета

За интересния проект на един фотограф

Както заглавието подсказва, за снимката всяко едно куче е уловено точно в момента, в който се готви да хапне лакомството, хвърлено към него във въздуха. Е, фотографът явно знае как да си спечели любовта на животните и има таланта да прави едни от най-впечатляващите кадри.

"Ако не привлечете вниманието и желанието им да работят с вас, е доста трудно да получите емоционални снимки. Освен това трябва да имате представа какво искате като резултат. Звучи просто, но това се отразява на начина, по който работите с кучето в студиото", споделя 53-годишният фотограф.

Той не крие, че когато започва да снима, е абсолютен новак във всяка една техника и отказва да работи с хора, защото не е уверен, че резултатите ще отговорят на очакванията, пише Daily Mail.

"Тогава започнах да изследвам всяка техника на снимане с кучето ми Лоте. Позиционирах го пред камерата, но нищо не се случи. За да раздвижа нещата, започнах да му хвърлям лакомства", спомня си Кристиан Вилер за началото на Dogs Catching Treats.

И макар този негов проект да си остава може би най-популярният му, този път ще обърнем внимание на други негови снимки, които са не по-малко забележителни. По-специфичното е, че обект в тях са кучета с увреждания. Германецът посещава приют, за да запечата по най-автентичния начин четириногите, заживели втори живот, и да докаже, че те действително са едни щастливи животни, пише Metro.

На фотографиите можем да видим любопитни кучета, развълнувани кучета, кучета с изплезени езици, както и кучета, които изобщо не се притесняват от камерата и смело гледат право към нея.

"Хората са изненадани от радостта и добронамереността, които излъчват кучетата с увреждания. Идеята тези бедни души да бъдат представени без да се фокусира твърде много върху страданието им, е доста добре приета. Тези кучета са щастливи да имат втори шанс за живот и точно това показват снимките", споделя Кристиан Вилер.

Той издава още, че любимият му момент от снимките в приюта е с едно от кучетата, което е било извадено от инвалидната си количка и на пръв поглед е изглеждало сякаш не може да си движи без нея. Но дори и на два крака, то е започнало да се заиграва от вълнение.

Чистокръвният рафейро ду алентежу, регистриран в Рекордите на Гинес, почина на 31 г.

Отиде си Боби - най-старото куче в света

Един щастлив и волен живот

"Освен това беше много трогателно да получа доверието на толкова много кучета, въпреки че в ръцете именно на хората са преживели най-лошите неща", разказва още германският фотограф Кристиан Вилер.