Да посрещаш гости за големи празници като Коледа и Нова година не е шега работа - изисква се обстойна подготовка. Още по-специално е да се подготвят подобни визити на кралско ниво - обикновено са необходими месеци, за бъде планирано всичко.

Снимка 600577

Източник: GettyImages

Само малък детайл от празненства в Бъкингамския дворец са чашите, които са подредени на мястото на всеки гост. И те са ни повече, ни по-малко от шест. Ето за какво е всяка от тях.

За официални случаи като държавни посещения се ползват съдове и прибори от сервиза на крал Джордж Четвърти, който се състои точно от 4 хил. елемента! Необходими са осем човека, които в продължение на три седмици го разопаковат, разпределят за ползване, а след това прибират обратно.

Снимка 600579

Източник: GettyImages

Пред всеки гост, както и членовете на кралското семейство, се поставят по шест кристални чаши. Една за вода, една за червено вино, една за бяло вино, една за шампанско и една за десертно вино от типа на портвайн. Шестата чаша е определена специално за вдигане на наздравици.

Снимка 600581

Източник: GettyImages

Точно под балните зали на Бъкингамския дворец се намира и избата на кралица Елизабет, която вече е собственост на сина й крал Чарлз. Тя съдържа 25 хил. бутилки най-качествено вино от различни части на света.

Снимка 600578

Източник: GettyImages

А най-тежката работа се пада на персоналът, който обслужва кралските банкети. Според протокола всички шест чаши трябва да останат до края на вечерта на масата, защото всеки гост има своите собствени предпочитания от коя напитка да пие, разказват от Hello.