"Котките" - адаптацията на един от най-популярните мюзикъли на Бродуей, дело на Андрю Лойд Уебър, е обект на много внимание в интернет още от излизането на първите кадри, които Universal пуснаха през лятото.

Дали обаче любопитството към новата художествената форма на "Котките" ще пожъне търговски успех?

"Котките" и какви са нагласите и реакциите след пускането на първия трейлър

Присъдата на публиката за първия трейлър на "Котките"

Очаквания срещу реалност

Колкото повече наближава излизането на филма от 20 декември в САЩ, толкова по-високи стават и очакванията. Правят се дори предположения какви ще са приходите от филма през първата седмица в бокс офисите. За момента според Variety сумата е между 15 и 17 милиона долара.

Трябва да имаме предвид, че Universal решиха да пуснат филма в седмицата, в която излиза и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", а заключителната част от сагата се предвижда да има един най-големите откриващи уикенди за годината.  А дори и "Котките" да не се съревноваваха с "Междузвездни войни", успехите на филма в бокс офис класациите пак са съмнителни.

Причината е, че интересът към мюзикълите винаги е бил много противоречив. Затова е и толкова трудно да се правят точни прогнози.

От наблюденията ни в социалните мрежи за нагласите към "Котките", смятаме, че публиката се разделя на няколко лагера. Тези, много развълнуваните, които нямат търпение да гледат адаптацията на любимия им мюзикъл, и онези, които са просто любопитни да разберат какво се е получило.

Разбира се, не бива да пренебрегваме и негативно настроените, които обаче все пак ще дадат шанс на филма. Както и онези, които не биха го гледали, дори да им опрат пистолет в главата.

Ако иска да реализира печалба, "Котките" се нуждае от голям зрителски интерес. Universal похарчиха 100 милиона долара за създаването на филма, като тази сума, не включва глобалните маркетингови или дистрибуторски разходи.

И все пак, да не забравяме, че до момента много филми в категорията мюзикъл (Mamma Mia!, La La Land, "Рокетмен") са постигнали сериозни успехи, така че нищо чудно "Котките" да ни изненадат приятно.

"Котките" и втори трейлър на филма

"Котките", които твърде много говорят

Какво ни разкри вторият трейлър на филмовата адаптация на мюзикъла