За щастие имахме възможност да гледаме на живо блестящия мюзикъл на Бродуей "Котките". Затова и сме малко скептични как ще изглежда този легендарен спектакъл на голям екран.

Първият трейлър остави много противоречиви нагласи в нас и затова нямахме търпение за втория, за да добием по-ясна представа. Тъй като той вече е факт, трябва да кажем, че ни се искаше да чуем малко повече от музиката, която би трябвало да характеризира филма, както прави с мюзикъла.

Тя обаче присъства само като фон, което съвсем не е достатъчно. Да не говорим, че котките говорят прекалено много, което съвсем не е присъщо на оригиналното произведение.

"Котките" и първи трейлър на филма

Първи трейлър на "Котките"

Новата филмова адаптация на мюзикъла излиза през декември

За да влезнат в кожата на грациозните котки, режисьорът Том Хупър ("Клетниците") се доверява на Джуди Денч, която играе Дютъронъми. Сър Иън Маккелън убедително поема ролята на театралната котка Гъс.

Дженифър Хъдсън е Гризабела, Тейлър Суифт е в ролята на Бомбалурина, Идрис Елба е Макавити, Джеймс Кордън ще видим като Бъстъфър Джоунс, Ребъл Уилсън е забавната Джениенидотс, Джейсън Делуро влиза в кожата на Ръм Тъм Тъгър, а Лаури Дейвидсън е мистър Мистофълис.

На екрана дебютира и примата на Кралския балет Франческа Хейуърд, която влиза в ролята на Виктория. Именно тя ще изпълни песента "Beautiful Ghosts", която Тейлър Суифт и Андрю Лойд Уебър написаха заедно за филмовата адаптация на мюзикъла. Версията, изпълнена от Тейлър Суифт, ще звучи във финалните надписи.

"Котките" и какви са нагласите и реакциите след пускането на първия трейлър

Присъдата на публиката за първия трейлър на "Котките"

Очаквания срещу реалност

Котките Jellicle от поемата "Old Possum"s Book of Practical Cats" на Т. С. Елиът привличат внимание не само с вокалните си и танцови способности, но и със специфичните грим и костюми, които трансформират актьорите в уникалните герои на този великолепен мюзикъл. Затова и наистина нямаме търпение да гледаме филма, за да разберем как се е справил с тази нелека задача Том Хупър, защото определено не можем да преценим от трейлърите до момента.

Премиерата на "Котките" за България е на 27 декември 2019 г.