Комедийната драма "Клас 90" събира на големия екран едни от най-обичаните български актьори и ни среща с група съученици, завършили гимназия през 1990 г., които се събират в уютен планински хотел, за да отпразнуват 33 години от дипломирането си.

“Клас 90” с Юлиан Вергов, Любомир Нейков и Стефка Янорова - новият български филм, който ни връща 30 години назад

Юлиан Вергов се връща 30 години назад в “Клас 90”

Когато купонът на бивши съученици се провали с гръм и трясък

Купонът, който всички чакат с нетърпение, бързо излиза извън контрол, когато стари вражди, изгубени любови и неосъществени че мечти се завръщат с пълна сила и всеки от героите е принуден да се изправи срещу своето настоящо и минало аз.

В ролите на старите съученици влизат Юлиан Вергов, Любомир Нейков, Людмила Митева Даскалова, Роберт Янакиев, Георги Златарев, Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Надя Конакчиева, Елена Атанасова, Стефка Янорова, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, както и немската актриса Катрин Йене.

Снимка 685070

Източник: Miramar Film

"Клас 90" е първи игрален филм на режисьора Бойко Боянов, който написва сценария заедно с режисьора Станислав Тодоров - Роги ("Дъвка за балончета").

Ирмена Чичикова за "Тревожност" - новият сериал на БНТ за психичното здраве на българите

Ирмена Чичикова за "Тревожност" - новият сериал на БНТ за психичното здраве на българите

"Всяка следваща роля е най-трудната, което е най-хубавото чувство."

"Клас 90" е продукция на Miramar Film, които стоят зад "Дзифт", "Lоve.net", "Вездесъщият" и "Чума", както и сериалите "Порталът" и "Тревожност", който започна по БНТ на 29 септември.

"Клас 90" тръгва от 24 януари 2025 г. в кината