Попадали сме на какви ли не интересни профили в Instagram, но този на едногодишния Коби определено е един от фаворитите ни.

Родителите на Коби - Ашли и Кайл Уайън, забелязват, че малкият изпитва огромно удоволствие да стои в кухнята - да си играе с кухненските пособия, да наблюдава майка си, докато тя приготвя храната, и да похапва.

Така те решават да му направят профил в Instagram, където качват снимки и забавни видеа, докато малкият шеф-готвач се вихри в кухнята. Ашли и Кайл създават Kobe Eats в края на февруари 2020 г. с първоначалната идея да е просто да споделят приключенията на бебето им в кухнята с роднини и приятели.

Само няколко месеца по-късно малкото бебе се радва на широк интерес и има вече 1.5 милиона последователи.

"Чувстваме се удовлетворени като родители, тъй като отглеждаме дете, което доставя радост на хората само с усмивката си", разкриват родителите му Ашли и Кайл пред CNN. Те допълват, че се надяват бебешките готварски опити на Коби да насърчат и други родители да включат децата в приготвянето на храната, като го превърнат в семеен ритуал, на който искрено да се наслаждават.

В различните видеа можем да видим как малкият Коби опитва нови вкусове, аромати и рецепти, как се учи на нови движения, като разбъркване и изливане, като през цялото време си личи колко искрено се забавлява.

Майката на Коби не крие, че след неговото творческо готвене в кухнята става "страшно". Но за разлика от бъркотията, която се чисти лесно, спомените остават, а те са безценни.