Не че ни се иска да пуснем лятото да си ходи, но пък от друга страна, се вълнуваме и за началото на септември. Есенният полъх обикновено носи със себе си хем повече градски събития, хем и кинопремиери.

Трейлър на "Закрилникът 3: Последна част" (The Equalizer 3) с Дензъл Уошингтън

Дензъл Уошингтън влиза в екшъна за още един последен път

Екшънът в "Закрилникът 3: Последна част" е гарантиран

Този месец в кината ще се въртят повече екшъни и мистерии, а единствената комедия в афиша може за около два часа да ни върне настроението и лятната тръпка.

"Закрилникът 3: Последна част"

Откакто се отказва от живота си на правителствен убиец, Робърт Маккол решава да се пенсионира в Италия. Не минава обаче много, след като заживява в малко крайбрежно градче и разбира, че жителите му са тероризирани от мафията.

И това го ядосва - достатъчно, за да раздаде кърваво правосъдие за един последен път. "Закрилникът" е единствената поредица, в която Дензъл Уошингтън участва, а за този последен филм, си партнира с Дакота Фанинг.

От 1 септември

"Моята голяма луда гръцка сватба 3"

Още една поредица, която се завръща за третата си част, но вместо в Италия, ни пренася в Гърция. Тула (Ниа Вардалос, която е и режисьор) скърби за починалия си баща Костас, a цялото семейство трябва да изпълни последното му желание.

То ги отвежда в селото, в което е израснал, а цялото преживяване се превръща в една умилителна семейна сбирка, в която не липсват забавни моменти и обрати. Участват още Стефани Нур, Андреа Мартин и Джон Корбет ("Сексът и градът").

От 8 септември

"Монахинята 2"

В първия филм отпреди пет години сестра Ирен и отец Бърк се бяха впуснали да разследват смъртта на монахиня от манастир в Румъния. В дългоочакваното за феновете на ужасите продължение обаче демонът се е насочил към друго свърталище.

Във Франция от 1956 г. на злото отново се противопоставя сестра Ирен (Таиса Фармига). В ролята на демоничната Монахиня пък отново влиза Бони Арънс, а участват също и Ана Попълуел, Сторм Рейд и Йонас Блоке.

От 8 септември

"Призраци във Венеция"

Възможно ли е наистина умрелите да убиват живите? Това се очертава като една от най-необикновените, заплетени и страховити мистерии в кариерата на известния детектив Еркюл Поаро. Пенсионирал се във Венеция, той се натъква на странен спиритуален сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец.

Когато един от гостите е убит, на детектива не му остава друго, освен да се заеме с това, което умее най-добре - да разкрие истината, дори и с цената на собствения си живот. Във филма, базиран на романа "Празникът на Вси светии" от Агата Кристи, ще видим Кенет Брана (който е и режисьор), Мишел Йео, Тина Фей, Джейми Дорнан и други.

От 15 септември

"Непобедимите 4"

Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Анди Гарсия, Долф Лундгрен, Меган Фокс, 50 Cent - едва ли е нужно да споменаваме много повече от това, за да се убедим, че феновете на екшън поредицата няма да пропуснат и четвъртата част. Е, Арнолд Шварцнегер няма да вземе участие, но за българските зрители филмът би бил любопитен дори и защото е сниман у нас. И не на последно място - дозата адреналин е гарантирана.

От 22 септември

"След сезона"

Българското заглавие, което ще се завърти този месец по кината, е дебют за режисьора Иван Панев. Той ни разказва романтичната, но забулена в мистерия история на Асен (Пенко Господинов), който се влюбва в Стела (Йоана Буковска-Давидова). Докато жената цели 11 години напразно чака изчезналия си любим, Асен разкрива истината за смъртта му. Филмът акцентира върху темите за любовта и за изборите, които правим в нейно име, но и за справедливостта и истината. Участват още Калин Врачански, Красимир Доков, Веселин Анчев.

От 29 септември