Неотдавна разказахме за част от абсурдните забрани в Северна Корея и за момент си помислихме, че лидерът на азиатската страна се е кротнал и може да разхлаби идеологическия контрол, но... не сме познали.

Северна Корея, забраните, пътуванията, контролът и другите "екстри" за местните

Северна Корея - страната с най-строг контрол и абсурдни забрани

Малко като у нас преди 89-а

От южнокорейската информационна агенция Yonhap съобщават, че Ким Чен-ун официално е забранил носенето на тесни джинси и маркови тишърти, както и някои видове пиърсинг на тялото плюс още няколко прояви на "антисоциалистическо поведение".

Според документи, издадени от Социалистическата патриотична младежка лига, известна още като самообявилата се "модна полиция" на Северна Корея, държавата забранява и 15 вида "неправилни" прически.

Заповедта на Ким излиза малко след материал в официалния вестник на ЦК на Корейската работническа партия, тоест държавния вестник на Северна Корея. В статията пише, че младите хора започват да се обличат "все по-западно" и това може да доведе до падане на режима.

Северна Корея, конфискуването на домашните кучета и използването им за храна

Когато домашните любимци се превърнат в храна

Новата идеята на Ким Чен-ун

От медията предупреждават младежта да не следва "екзотичния и упадъчен начин на живот" на капитализма. Според авторите на текста именно заради него са се провалили опитите за установяване на социализъм в много други страни.