Каби Лейм е 22-годишен сенегалец, който живее в Италия. По време на първата вълна от COVID-19 губи работата си във фабрика и, както повечето от нас, се чуди как да уплътнява времето, което прекарва вкъщи.

Тогава му хрумва идеята да записва кратки видеа за социалната мрежа TikTok, в които да показва наистина лесни решения на проблемите, които останалите инфлуенсъри уж се опитват да решат. Характерното за Каби е, че той не произнася нито дума във видеата си, но с мимики и жестове казва повече от достатъчно. 

Сега безсловесният комик Каби Лейм официално стана най-следената звезда на TikTok на планетата.

Khaby Lame, Каби Лейм, ТikTok и как се става милионер, без да кажеш нито дума

Да станеш милионер, без да кажеш нито дума

В TikTok всичко е възможно

22-годишният сенегалец достигна 142.5 милиона последователи, детронирайки северноамериканеца Чарли Д'Амелио, който беше на първо място от 2020 г.

Публикувайки под името Khaby Lame в TikTok, сенегалецът се "промъкна" покрай Д'Амелио след многомесечна война на последователите, оставайки го на второ място с 142.2 милиона фенове, поясняват от Euro News. 

"Ако искате да се смеете, сте на правилното място", гласи страницата на Каби Лейм в TikTok.

Снимка 579096

Източник: GettyImages

Израснал в бедност и в социални жилища с родителите си, Каби твърди, че дължи всичко, което има, на корените си.

"Обществените жилища са място, на което дължа всичко", казва пред Olhar Digital миналата година. "Те ми дадоха образование и ми позволиха да култивирам много връзки."

Въпреки скромния си произход, през двегодишната кариера на Лейм в социалната мрежа, той усърдно се бори с много добри интернет знаменитости и инфлуенсъри, като успява да си спечели не само световна популярност, но и няколко милиона долара. Не спира да посещава бляскави събития и да сключва доходоносни сделки за спонсорство с известни марки, сред които и Hugo Boss.

Саманта Кристофорети, Международната космическа станция и как астронавтката е хит в TikTok

Астронавтката, която стана хит в TikTok

Саманта Кристофорети заслужава още повече внимание

По-голямата част от видеоклиповете на Лейм събират милиони гледания, като най-популярният има повече от 300 милиона в TikTok.

Според CA Knowledge нетната стойност на Каби Лейм за 2022 г. е 13 милиона щатски долара, от които четири милиона идват от TikTok.