Видрата е хищен бозайник. Размерът ѝ зависи пряко от вида. Средно те варират от 50 см до 95 см, дължината на пухкавата му опашка е от 22 см до 55 см. Това животно е доста гъвкаво и има мускулесто тяло. Интересна особеност е фактът, че животно с размер около метър тежи само 10 кг.

Секси мъже + сладки кучета - профилът, който всяка жена (и не само) трябва да следва

Секси мъже + сладки кучета - профилът, който всяка жена (и не само) трябва да следва

Hot Dudes With Dogs винаги е добра идея

Видрите от всички видове имат един цвят - кафяв. Козината им е къса, но гъста, което я прави много ценна. През пролетта и лятото видрата има период на линеене. Видрите са от тези, които се грижат и пазят козината си, разресват я, почистват я. Ако не направят това, вълната ще се замърси и вече няма да задържа топлина и това със сигурност ще доведе до смърт.

Благодарение на малките очи, видрата вижда перфектно на сушата и под водата. Освен това имат къси крака и остри нокти. Лапите са свързани с мембрани, което позволява да се плува добре.

Интересен факт е, че в някои части на света видрата се използва като ловно животно. Те са в състояние да вкарат риба в мрежата. В други - като в Индонезия например, пък я гледат като домашен любимец. Точно това става ясно от профила degensiotter, който има 837 хиляди последователи в Instagram и цели 6.7 милиона в TikTok, което определено я прави една много специална и доста известна видра.

От SEA Today разбираме и някои подробности за живота на видрата Дегън. Осиновена, когато е само на месец и половина, Дегън, която е азиатска късоноктеста видра, вече на четири години. Години, в които се радва на страхотен живот, осигурен ѝ от нейния стопанин. Той разказва как я храни по два пъти на ден с риба и пиле, като показва и условията, които ѝ е подсигурил, за да може да плува на воля и да се забавлява с него с топки във водата.

По всичко личи, че Дегън, чието име стопанинът ѝ избира, след като гледа "Как да дресираш дракон" е едно доста игриво и социално животно, което обича разходките навън и компанията на различни хора.

Първите видеа на видрата се появяват в YouTube през 2020 г., като малко по малко Дегън набира все по-голяма популярнос - особено по време на пандемията. Много хора започват да пишат на стопанина ѝ с въпроси за това какво е да се отглежда видра в домашни условия, жадни да разберат малко повече информация за живота на видрите въобще. 

Някои от последните видеа в социалните мрежи, ни накараха истински да се забавляваме, след като виждаме реакцията на различните хора на светофарите, когато Дегън се показва от прозореца на колата. Убедени сме, че и ние ще имаме толкова изненадана и ухилена физиономия, ако в трафика видим видра в съседния автомобил. В едно нещо обаче няма никакво съмнение, а именно, че Дегън е супер сладка и като се има предвид, че видрите живеят до около 15 години, пожелаваме ѝ да има все такъв щастлив живот.