Огненото бедствие в Австралия успя да се превърне в истински феномен в интернет. Не говорим само за милионите споделени снимки на животни, засегнати от пожарите, а и за милионите дарения, които отидоха за подпомагане на борбата с ъс стихията.

И докато някои звезди даряват големи суми, а други подканват феновете си да помогнат с каквото могат, трети намират нестандартен подход, с който да станат съпричастни - като австралийския модел Кейлън Уорд.

20-годишната блондинка се подвизава в Twitter под псевдонима "голият филантроп" и сподели в профила си неустоима оферта - че ще прати своя гола снимка на всеки, който е дарил поне 10 долара за някоя от инициативите, свързани с пожарите в Австралия.

За последователите на Уорд това нейно предложение със сигурност не е било изненада, защото тя се прехранва и с изпращане на свои голи снимки онлайн срещу заплащане. А идеята й да помогне за справяне с пожарите и последствията от тях само й донесе допълнителна популярност.

Австралия, пожарите, реакциите на звездите и какво можем да направим, за да помогнем

Как да помогнем на Австралия

Всеки може да подаде ръка

Блондинката не пропусна да се похвали, че инициативата й е постигнала много по-голям успех, отколкото тя е предполагала. Дори й се е наложило да си наеме четири човека, които да се занимават само с отговарянето на всички съобщения за дарения, които е получила.

И така, в края на миналата седмица Кейлън се похвали, че сумата, която е успяла да събере, надхвърля половин милион долара. За още няколко дни са събрани още над 200 хиляди.

Въпреки че кампанията се провеждаше в Twitter, моделът се оказала блокирана в друга социална мрежа, където има 50 хиляди последователи. профилът й в Instagram бе изтрит, вероятно с подобрения, че голите снимки ще започнат да се търгуват и там, пише Buzzfeed.

Кайли Дженър, Елтън Джон, Елън Дедженерис и даренията им за Австралия

Ето кой даде по 1 милион за Австралия

Кои знаменитостите се борят с пожарите

В друг туит австралийката ни съобщи, че семейството й е било доста разстроено от предприетите от нея действия, момчето, по което си е падала, е спряло да й говори, но това няма значение, защото важното е да спасим коалите.