През лятото на човек винаги му се иска да се хвърли с главата напред към някое ново (а понякога добре познато и изпитано) приключение.

И в случая не говорим за пътувания и посещение на нови места, а по-скоро за дейности, които се свързват с приток на адреналин. Като скачане с бънджи или пък полет с парапланер например.

Е, за Кевин Филип летенето с парапланер далеч не е нещо ново. Дори точно обратното, той си изкарва прехраната с това начинание. И се предполага, че е много добър и може да се справи с всякакви ситуации.

И тук можем да поспорим. В профила си в Instagram Филип публикува кратко видео, на което се вижда как опит за акро полет с парапланер се обърква тотално. Това води до оплитане на парашута му и няколко секунди свободно падане към земята.

Цялото действие е заснето както от камерата на каската му, така и от негови познати от земята. Доста плашещо, но Кевин Филип успява в последните няколко секунди да отвори резервния си парашут. Приземяването е доста твърдо, но това действие и тези няколко секунди буквално му спасяват живота.

В социалните мрежи Филип обяснява, че до тази рискова ситуация се е стигнало заради силния и променлив вятър. И всъщност тя наистина е много опасна и рядка.