До 27-годишна възраст Касандра де Пекол сбъдва страстната си мечта да пътува до 193 суверенни държави като самостоятелен пътешественик, спечелвайки два световни рекорда на Гинес. Един за "най-бързо време за посещение на всички суверенни държави" и втори за "най-бързо време за посещение на всички суверенни държави от жена".

Гинес изисква от Пекол да пътува до общо 196 страни, всичките 193 суверенни, плюс Тайван, Косово и Палестина. Отнема ѝ 18 месеца и 10 дни. До 30-годишна възраст Касие постига още една мечта да става Ironman.

Ironman триатлонът е вид триатлон на дълга дистанция организиран от световната триатлон корпорация (WTC). Състезанието се състои от 3.86 километра плуване, 180.25 километра колоездене и 42.20 километра бягане, които се провеждат едно след друго и без почивки. Счита се за едно от най-тежките физически спортни състезания в света.

Каси, чийто подвизи за достойни за възхищение, казва, че намира голямо удовлетворение в това да вдъхновява и обучава млади жени да излязат навън и да преследват своите страсти, каквито и да са те.

Лони Джеймс - жената, която обикаля света, за да се среща с мъже от различни страни

Жената, която обикаля света, за да се среща с мъже от различни страни

34 първи срещи в 19 държави за година

"Обожавам места, които носят мир и спокойствие чрез природата и културата. Когато мисля за най-красивите места на тази планета, се насочвам към страни, които имат неземни пейзажи, планини, гори, открити пространства и плажове, и тези, които ми донесоха утеха, докато бях там", разкрива пред Business Insider инфлуенсърката. 

Преди няколко месеца обаче, бляскавата инфлуенсърка, навлезе в ожесточен съдебен спор на фона на твърденията ѝ, че други жени, пътуващи по света, са направили това постижение първи.

Жителката на Лос Анджелис Каси Де Пекол, която таксува 4500 долара за публикация в Instagram, е съдена от организацията за правата на потребителите Travelers United, които твърдят, че тя е подвела своите 476 000 последователи и доходоносни спонсори на марката с твърдението, че е първата регистрирана жена, обиколила всяка страна по света.

Жалба, подадена от Travellers United, също обвиня Де Пекол, че е написала фалшива петзвездна рецензия за собствената си книга в Amazon, в която е сравнена благоприятно със Серина Уилямс.

Групата добавя, че по време на околосветското си пътуване, инфлуенсърката е мамела, като в някои държави просто е излизала извън летището само за да се снима, преди бързо да се качи на друг полет.

Каси, която се радва на партньорства с марката самобръсначки Venus и протеиновите блокчета Quest, отхвърля "клеветническите" обвинения и заплашва с насрещен иск от 500 000 долари срещу адвокатите на Travelers United. Тя "категорично отрича" обвиненията.

Де Пекол, която е родом от Кънектикът, влезе в заглавията на медиите и се появи в множество телевизионни предавания през 2017 г., след като многократно настояваше, че е първата жена, посетила всяка страна в света.

На 27 години по това време, тя беше представена в New York Times, Cosmopolitan и Teen Vogue и се появи в ABC News и Today Show, наред с други вестници, списания, сайтове и телевизии. Но Де Пекол бързо получи обратна реакция от онлайн туристическата общност, която каза, че няколко други жени са постигнали рекорда първи.

Мнозина посочиха немската пътешественичка Нина Седано, която публикува книга, в която обсъжда посещението на всяка призната страна. Седано публикува две допълнителни книги в Германия за своите пътувания.

Одри Уолсуърт, 87-годишна живееща в Марселин, Мисури, също твърди, че е посетила всичките 193 страни в света към 2018 г.

И Дороти Пайн, която почива през 2011 г., също казва, че е посетила всяка от 193-те признати държави в света със съпруга си Робърт. Постижението на Пайн е отбелязано от Законодателното събрание на щата Колорадо през 2006 г.

Броят на държавите в света може да варира с течение на времето, поради това колко власти официално признават съответната страна. В момента има 195, докато Де Пекол казва, че е посетила 196. На фона на реакцията тогава Де Пекол изглежда промени твърдението си, като допълни, че е първата  "регистрира" жена, която е пътувала до всяка страна по света.

 Джанел и Стю Кларк - австралийската двойка, която обикаля света на мотори с три кучета

Двойката, която обикаля света на мотори с три кучета

Истински приключенци

Но Travelers United решават да подадат правна жалба срещу нея, тъй като посочват, че тя никога не е проверявала твърденията си с популярните групи за проследяване на пътувания, сред NomadMania, Most Traveled People и други. И за разлика от информацията, посочена в рекордите на Гинес, че има "най-бързо време за посещение на всички суверенни държави" и"най-бързо време за посещение на всички суверенни държави от жена", в нейния Instagram профил пише, че е първата регистрирана жена, която е пътувала до всички страни по света, а това не е вярно. По този начин тя подвежда не само последователите, но и спонсорите си.

В делото се твърди също, че тя си е измислила информацията за това колко време е отделила на всяка страна. Нейният запис в Световните рекорди на Гинес гласи, че е прекарала "от един ден до две седмици в дадена страна".

В жалбата обаче се казва: "В много страни е ясно, че тя не е прекарала нито ден. Тя не прекарва дори час."

Като доказателство за думите им е цитирана публикация в блог от свидетел на име Ханс Петер Столсвик, който казва, че е споделил полет с Де Пекол от Тувалу  - островна държава в южната част на Тихия океан.

"В деня, когато напускахме острова в очакване на самолета, се натъкнах на едно момиче в салона за заминаващи", казва той.

"Попитах я коя е тя, тъй като не я бях виждал на острова предишните дни, тя спомена, че току-що е пристигнала със същия полет, с който тръгвахме от острова. Тя също  си тръгваше с него. Това беше Касандра де Пекол."

Предвид доказателствата, предоставени от Travelers United и категоричното отричане от страна на Касандра де Пекол на обвиненията им, предстои да видим как ще се развие съдебния процес и кой ще излезе прав в тази ситуация. Междувременно от Daily Mail обръщат внимание, че за няколко месеца след съдебния спор, Каси вече е загубила близо 100 хиляди последователи.

Анна Пелова и желанието ѝ да посети всички държави на земното кълбо

Българката, която е на път да посети всички страни в света

Анна Пелова за пътуването като начин на живот

Според информация от 2018 г., тя таксува 4500 долара за публикуване на реклама в Instagram за продукт и 2500 долара за стори в Instagram. Освен това взима 6500 долара за видеоклип в YouTube за продукт и 7000 долара за публикуване в социалните си мрежи за видео.