Лято е и снимки на красиви момичета по бански ни заливат отвсякъде. И всяка иска да изглежда красива и стройна, дори да не е такава в действителност.

Въпреки че знаем малките трикове на обработването на снимки, целият този поток все някак успява да изкриви представите ни за това как изглежда женското тяло. В последните години plus-size моделите успяха леко да разчупят стереотипите, но определено има какво още да се желае.

На същото мнение е и Карина Ирби - дизайнер на бански костюми и инфлуенсър с над милион последователи в Instagram. За разлика от масовата тенденция, Ирби не рекламира продуктите си с модели с перфектни тела, а предпочита обикновени жени, с коремче и малко целулит за разкош.

Самата Карина също е далеч от моделските мерки. И точно както plus-size моделите, успява да превърне това от недостатък в предимство. Най-вече защото печели симпатиите на всички дами, които не се чувстват уверени във физическите си дадености.

Ирби има тънка талия и корем, който днес може да изглежда доста плосък, но на следващия ден да е подут, сякаш е в петия месец. И тя знае, че това се случва на всяка жена.

Затова държи да се снима в различни пози и ситуации, за да покаже колко различно може да изглежда тялото ни. Особено ако не ползваме Photoshop, който превръща всички в скучни и еднообразни копия.

Инфлуенсърката има целутит по краката и задните части, с който се гордее. Тя споделя, че преди години никак не е харесвала тялото си, а тогава е било с 10 килограма по-лека и със значително по-малко телесни мазнини. Днес тя не се е занемарила, тренира редовно, но и се е научила да се обича такава, каквато е.

Карина се показва в социалната мрежа с всички свои предимства и недостатъци. А една нейна снимка успя да предизвика много повече коментари, отколкото останалите. Блондинката реши все пак да си поиграе с програмите за обработване на снимки, но за да се направи по-дебела, пише Daily Mail.

Наблюдателните й последователи забелязаха, че а един от кадрите в профила й изглежда доста по-пищна, отколкото е в действителност. А тя им отвърна, че така иска да засрами всички, които ползват Photoshop, за да заблуждават останалите, че имат перфектни тела.