Кари Фукунага е режисьор и продуцент на последния филм за Джеймс Бонд - "Смъртта може да почака", както и хитовия сериал "Истински детектив". Американецът е известен на киноманите по цял свят, но сега вместо с нов холивудски проект, се е заел с една особено благородна мисия.

Арън Джаксън, Planting Peace, войната в Украйна и американецът, който намира подслон за семейства, бягащи с домашните си любимци

Когато помагаш не само на бежанците, но и на техните домашни любимци

Добрите дела на Арън Джаксън и организацията му Planting Peace

Фукунага се присъединява към организацията World Central Kitchen. Тя е ръководена от Хосе Андрес и с кампанията Chefs for Ukraine се цели да бъде доставяна храна на хората, пострадали от войната в Украйна.

С идеята си да помага за справяне с хуманитарната криза режисьорът достига до една от най-трагичните точки в страната. Това е град Буча, който въпреки че сега е освободен от руската окупация, за жестокостите на войната засвидетелстват 300 убити цивилни граждани.

В поредица от постове Instagram Фукунага проследява цялото си преживяване като доброволец в Украйна. Разказва лични истории на хора от местното население, но и споделя и лични впечатления.

"Има много ужасни истории и снимки от Буча. Планирахме да стигнем само до Ирпен, но когато кметът ни откри, той ни заведе в Буча", пише той в описание към една от публикациите си.

И споделя, че повечето от хората, с които се е срещал в Буча, са били възрастни, болни и гладни.

Но тук идва и толкова необходимата и ценна помощ на доброволците от организацията World Central Kitchen, сред които е и Фукунага.

С друг свой пост той разказва, че за няколко дни доброволците са докарали два камиона с 6000 кг хранителни продукти, 600 топли ястия и още на хората в Ирпен и Буча.

Антъни Уокър, Украйна, Канада и защо канадецът е готов да се сражава за свободата на държавата

Канадецът, готов да жертва живота си за Украйна

Защо Антъни Уокър предприе такова решение

Мисията им е за щастие успешна, но за съжаление - и нужна, тъй като от снимките, които американецът показва, става ясно, че магазините са напълно опразнени и изоставени.