ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ

  • Времетраене: 1 час и 50 минути
  • Режисьор: Кели Марсел
  • В главните роли: Том Харди, Джуно Темпъл, Риз Ифанс и Чуетел Еджиофор
  • Бюджет: около 120 милиона долара
  • С какво да се подготвим: "Венъм" (2018 г.) и "Венъм: Време е за Карнидж"

Добре помним есента на 2017 г., когато Том Харди загатна в социалните мрежи, че работи активно по влизането си в света на супергероите с "Венъм". Е, в неговия случай на антигеорите, защото в комиксите на Marvel, на чиито страници се базира филмът, Венъм е сложен персонаж, който прави добро, но и лошо.

И това не е голяма изненада, защото все пак извънземен симбиот прави перфектната симбиоза в човек в лицето на Еди Брок. А това си е своеобразен сблъсък на светове и характери.

През 2018 г. по кината се завъртя първият филм, а след това стана ясно, че ще има поне още два. Вторият - "Венъм: Време е за Карнидж" , видяхме през 2021 г., а сега по кината вече е и третият - "Венъм: Последеният танц".

От гледна точка на приходи "Венъм" се представи най-силно, печелейки над 856 милиона долара, докато "Венъм: Време е за Карнидж" се отчете с малко над 506 милиона долара.

Но по-големият проблем на първите два филма бяха ниските оценки на критиците, които имаха проблем с факта, че има прекалено много лековати моменти и сюжетни дупки и неясноти. Напълно съгласни сме, защото за нас персонажът на Венъм има голям потенциал. И дори ни се струва, че ако бъде направен филм за него, който да е 16+, нещата биха изглеждали значително по-добре.

Е, не може да се отрече, че имаше опити нещата да се подобрят. Защото ако първият филм бе режисиран от Рубен Флайшър, то за втория на режисьорския стол седна Анди Съркис. За третия пък доверие бе гласувано на Кели Марсел, която в първите два филма бе сред сценаристите. Във "Венъм: Последеният танц" тя отново е писала сценария, но този път замесен в този процес е бил и самият Том Харди.

Въпреки тези промени "Венъм: Последеният танц" предлага още от същото. И да, някои проблеми може и да ги няма, но други си остават. Бихме се съгласили обаче с критиците, които смятат, че това е най-добрият и забавен филм от трилогията.

Снимка 688268

Източник: Форум Филм България

А както заглавието му подсказва, той трябва да бъде и последен и в него историята между Еди Брок и извънземният симбиот Венъм да бъде завършена подобаващо.

И ако в първите два филма основният злодей се явяваше друг човек или симбиот, който обаче е злонамерен, то в третия ситуацията е различна.

Тук големият злодей е Нул - могъщ бог на тъмнината, който освен зъл, е и създател на симбиотите. Но те са го предали и затворили за вечността. Той обаче знае какво му трябва, за да се измъкне, а то се оказва на Земята и Еди Брок и Венъм са пряко замесени.

Снимка 688267

Източник: Форум Филм България

Нул изпраща други свои чудовищни смъртоносни творения по следите на Венъм. А човек и симбиот ще трябва да покажат най-доброто от себе си, защото не само извънземните "машини" за убиване са по петите им. Те са търсени под дърво и камък и от полицията и федералните заради всичко, което се случи във втория филм.

Забавните моменти във "Венъм: Последеният танц" са налице, което бе очаквано, предвид видяното в предните филми. По-изненадващото е, че Кели Марсел и Том Харди са успели да придадат на този и доза емоционалност.

Отново е загатната и връзката на Венъм с мултивселената на Marvel, в която вече видяхме, че всичко е възможно. Да не забравяме, че това все пак е филм за супергерои, така че не трябва да бързаме да напускаме киното, защото след първите финални надписи има скрита сцена. Такава има и след края на всички надписи.

"Венъм: Последеният танц" е по кината от 25 октомври