Вероятно малцина могат да предположат, че поп-звездата Мадона може да бъде почитател и на твърдата музиката. Но е факт, че известната изпълнителка се превръща в причината ню метъл групата Deftones да направи своя първи голям пробив.

Мадона откри Celebration World Tour - първи грандиозен концерт на певицата в Лондон

Грандиозното завръщане на Мадона

Само четири месеца след хоспитализирането ѝ

През 1994 г. бандата, ръководена от Чино Морено, подписва договор с Maverick Records, лейбълът, чийто съосновател е именно Мадона.

Верните фенове на Deftones сигурно отдавна знаят този факт. Това, с което може би не са запознати обаче е как точно се стига до подписването с лейбъла и как в крайна сметка групата се сближава с Мадона. Както и моментът, в който фронтменът среща певицата за първи път.

Всичко се случва, когато Deftones са изгряваща група от тийнейджъри от Сакраменто, Калифорния. "Честно казано не търсихме звукозаписна сделка", спомня си Морено за това време. "Просто имахме голям късмет, че направихме концерт - първият ни в Лос Анджелис. А на него беше някой, който познаваше Мадона."

"Така тя получи наш демо запис с две песни. След което ми се обадиха от Maverick Records,  звукозаписната компания на Мадона по това време. Беше чисто нова, до момента бе подписвала само с Alanis Morissette."

Случилото се след това Морено описва като изключително "сюрреалистично" преживяване - групата се сдобива набързо с договор след кратко прослушване.

А малко след това вижда самата Мадона: "Просто седях на един диван. Изведнъж вратата се отвори и влезе Мадона. Това беше един от първите известни хора, с които съм се срещал някога. Сякаш всичките ми фантазии се сбъднаха."

9 рок и метъл банди, които се сформират, защото други се разпадат

9 рок и метъл банди, които се сформират, защото други се разпадат

Когато краят поставя ново начало

Така Deftones издават дебютния си албум Adrenaline чрез Maverick, през 1995 г., превръщайки се в едни от основоположниците на ню метъла, който се превърна в цяло течение в тежкия рок, пише Loudwire.