Мистерията около съдбата на Мелиса Хайсмит се заплита през август 1971 г., когато майка ѝ, Алта Апатенко, наема детегледачка.

Лора Маси-Пю, Стиви Маси, Рекордите на Гинес и обиколката им на Земята на колело-тандем

Да обиколиш Земята в тандем

Приключение като за Рекордите на Гинес

Кой да предположи обаче, че детегледачката ще злоупотреби с поверената ѝ отговорност да се грижи за детето и ще го отвлече. Но точно тава се случва през август 1971 г., когато Мелиса Хайсмит е само на 22 месеца. Оттогава ходенето по мъките за семейство Хайсмит започват.

Стартира издирване, организирано от тях, полицията и федералните власти. Докато тече то обаче Мелиса Хайсмит (която тогава е носела името Мелани Уолдън) дори не подозира, че някой я търси. Първоначално даже смята, че опитите на семейството да се свърже с нея чрез Facebook са измама.

Мистериозният случай в крайна сметка е разплетен на 6 ноември тази година, когато чрез ДНК тест на специализирания уебсайт 23AndMe и усилията на един любител генеалог се разкрива семейната връзка между Мелиса Хайсмит и родителите ѝ.

Така се оказва, че действията нито на полицията, нито на ФБР са били ефективни, а щастливият развой на събитията се дължи единствено на направения ДНК тест. Сега на семейството му предстои да направи допълнителни ДНК тестове, за да получи официално потвърждение на резултатите.

"Това е поразително. Но в същото време това е най-прекрасното чувство на света", споделя 53-годишната Мелиса Хайсмит за усещането да се завърне при истинското си семейство.

Биологичната ѝ майка, разбира се, също е развълнувана и не крие, че не може да повярва, че семейството се е събрало след толкова много години. 51, ако трябва да сме точни.

"Мислех, че никога повече няма да я видя", допълва Алта Апатенко.

Ребел Уилсън, Straight Talking, Мозамбик и отвличането, което е преживяла

Актрисата, която е била жертва на отвличане

Ребел Уилсън разказва за страшните преживявания

Сега семейството се е фокусирало да навакса пропуснатото за всички тези години и да се опознае. Мелиса Хайсмит дори планира да повтори сватбата си, за да може биологичният ѝ баща да я отведе до олтара, пише BBC.