"Истински детектив" определено може да се нареди сред най-качествените сериали на HBO, като първият сезон за момента си остава и най-добре приет от критика и зрители.

“Истински детектив: тъмната страна” – какво да очакваме от четвърти сезон на сериала на HBO Max с Джоди Фостър и Кали Рейс

Какво да очакваме от четвърти сезон на “Истински детектив: тъмната страна”

Джоди Фостър и Кали Рейс се впускат в мрака на Аляска, за да разследват случай, с който не всеки може да се справи

Втори и трети бяха по-скоро пропуск, отколкото попадение, но сега, с четвърти, озаглавен "Тъмната страна", нещата изглеждат отново много обещаващи.

Гледаемостта на новия сезон пък е напълно показателна за това, което казваме. От The Hollywood Reporter разбираме, че "Истински детектив: тъмната страна" се е превърнал в най-гледания сезон на сериала до момента, а дори още не е завършил.

От премиерата си в средата на месец януари сезонът привлича 12.7 милиона зрители във всички платформи. Показател, по който изпреварва първи сезон с Матю Маконъхи и Уди Харелсън, който бе гледан от средно 11.9 милиона зрители.

И не е никаква изненада, че по-голямата част от хората предпочитат стрийминг платформата HBO Max за гледане на сериала. Пети епизод например, който бе пуснат няколко дни по-рано, за да избегне конкуренцията със Супербоул 2024, е бил гледан от 5 милиона души във всички платформи.

Коя е Кали Рейс - партньорката на Джоди Фостър в "Истински детектив: тъмната страна"

От бокса в киното - коя е Кали Рейс от новия сезон на "Истински детектив"

Една жена с цел, мисия и голяма доза увереност

С тази си гледаемост "Истински детектив: тъмната страна" изпреварва други хитови сериали на HBO като "Белият лотос", който събра по средно 10 милоина зрители на епизод за втория си сезон.