Неслучайно инфлуенсърите се наричат така. Идеята е да влияят на последователите си, но като че ли професията им все още не подлежи на сериозен контрол.

Twitch, Asian Andy и спящият инфлуенсър, който събра 16 хиляди долара за седем часа

Да изкарваш повече пари със затворени очи

В интернет всичко е възможно

Явно на това е разчитал и индиецът Ирфан Хан, по-известен като Iffy Khan в Instagram и YouTube. Защото в момента лежи на топло заради видео, в което инсценира смъртта си. А причината за фалшиво самоубийство е несподелена любов.

Вероятно някой по-активен в интернет полицай е попаднал на записа и сега 28-годишният младеж е обвинен по няколко точки от Индийския наказателен кодекс. Включително и съгласно Закона за индийските железници, защото на видеото го удря влак, вследствие на което той умира.

Ирфан Хан ще бъде съден за деяние, което застрашава не само неговия живот, но и този на другите. Както и за подбуда и неспазване на реда.

От VICE се свързват с инфлуенсъра и той им обяснява, че целта на видеото е била съвсем друга - да мотивира хората да не посягат на живота си.

Но това не става ясно от кадрите, защото властите го арестували, преди да качи последните записи. В тях той се събужда от съня си, след като преди това уж го е блъснал влак, и вижда родителите си.

Въпросните стряскащи кадри са изтрити, разбира се. Но силно се надяваме новината за ареста на Ирфан Хан да спре публикуването на съдържание с подобен вид черен хумор. Все пак видеото му е изгледано от над 300 000 души в интернет.