Театър София може и все още да е в ремонт, но това далеч не означава, че трупата му си почива. Напротив - творческа дейност ври и кипи и резултатът от най-новото, по което работи екипът, ще може да видим само след броени дни.

Когато Цветана Манева, Алекс Сърчаджиева, Александър Сано и Калин Врачански говорят "за любовта..." в новия спектакъл на Яна Борисова

Когато Цветана Манева, Алекс Сърчаджиева, Александър Сано и Калин Врачански говорят "за любовта..."

Между музиката и думите

Премиерното представление на Театър София, което временно ще се играе на сцената на "Сълза и смях" заради ремонта, носи заглавието "Игри в задния двор" и е по текст на Една Мазия. Историята в него е по истински случай и е изпълнена с обрати. Главни герои са четири момчета и едно момиче, които през играта стигат до престъпление.

15-годишната Двори, загубила на пет години своя баща, търси предизвикателства и опасности "в най-тъмните места". Люшка се между детска наивност, сексуален порив, наивна романтичност и объркани страсти. Страхът от изоставяне сякаш я подтиква към това, което на пръв поглед може да ни се стори като невинна детска игра. След това започват неприятностите. И обратите.

Снимка 613396

Източник: Театър София / фотография Иван Дончев

Представлението обаче не обвинява едната или другата страна в конфликта, а по-скоро цели да ни разкаже за сблъсъка между желанията, страстите, младежкия порив, сдържаност и невъздържаност на подрастващи детски умове.

"И макар да съм се отдалечил прекалено, прекалено много от бушуващите тийнейджърски страсти, почувствах странна увереност, че разбирам и мога да разкажа интересно този сюжет. При условие, че намеря особеното момиче Двори и четирите момчета с неукротима енергия. Намерих ги", споделя режисьорът на постановката Николай Поляков.

Снимка 613394

Източник: Театър София / фотография Иван Дончев

За ролите на четирите момчета е обявен кастинг, на който са избрани дебютиращите актьори от НАТФИЗ Даниел Кукушев, Денислав Маринчев, Димитър Стойнов и Рафаел Бижев. Те ще си партнират с Елеонора Иванова, която е в главната роля на Двори.

Снимка 613395

Източник: Театър София / фотография Иван Дончев

Актрисата наскоро направи пробива си в киното с участието си във филмите "Чалга" и "Шекспир като улично куче". Освен това е номинирана от Фондация Стоян Камбарев за наградата "Полет в изкуството 2023" и може да се похвали с участие в трилъра The Wheels Of Heaven, в който си партнира с холивудските звезди Мики Рурк и Гари Стреч.

“Граф Монте Кристо“ - новата премиера на Калин Врачански и Койна Русева в Младежки театър “Николай Бинев”

Калин Врачански като граф

С какво ново се е захванал актьорът този път

Премиерата на "Игри в задния двор" е на 10 април от 19 ч. в Театър "Сълза и смях". Следващите дати са 11 април и 16 май, а цялата информация за представлението е тук.