Играч и половина е проект на lifestyle.bg и efbet, в който ще ви покажем, че "До всеки истински играч стои друг играч" - красив, нежен и силен. И този играч е жената до всеки спортист, която е не само част от живота му извън терена, но често се превръща и в движеща сила на неговите успехи.

Хората казват, че ако разсмееш една жена, тя ще бъде твоя завинаги. И наистина е така. Който не вярва, може да попита Силвена Димова - съпруга на Даниел Димов и пореден герой в съвместния проект с нашите приятели от efbet.

Именно чувството за хумор и непринуденото поведение на защитника спечелват Силвена още от първата им среща.

"Даниел дойде до мен и ме попита: "Това ли е момичето с хубавото име?" Аз потвърдих и на свой ред върнах въпрос: "А какво е то?" След кратка пауза той отговори: "Ами не си спомням."

Снимка 526690

Източник: Мира Дерменджиева

Ето с тази закачка Даниел успява да впечатли и искрено да развесели Силвена, като свири начало и на мача между двамата, продължаващ вече 11 години. А така те се превръщат и в поредното доказателство, че до всеки истински играч стои друг играч.

Разбира се, Силвена не крие, че връзката им има два фалстарта, но пък нали третият опит по правило е на късмет. Точно след него всичко се случва на бързи обороти - едва три месеца след запознанството си, те започват да живеят заедно.

"Никой не беше живял с някого преди това, но всичко се случи напълно естествено и логично. Дори за миг не съм се колебала дали правя правилния избор. Още на следващата година се оженихме. Година след сватбата се роди и първата ни дъщеря, а втората - две години по-късно."

Снимка 526697

Източник: Мира Дерменджиева

Даниел може и да защитава вратата си 90 минути от попадения, но само след пет минути със Силвена човек разбира, че със своята искреност тя отдавна е успяла да отбележи победния гол в сърцето му.

Друго нейно важно качество е способността ѝ бързо да скъсява дистанцията и да се сприятелява с хората. А то помага не само за играта ѝ с Даниел, но и за развитието на бизнеса ѝ. Преди година Силвена най-накрая реализира една своя мечта - да има собствен бранд за дамски дрехи и аксесоари.

Снимка 526691

Източник: Мира Дерменджиева

В шоурума обича да прекарва и времето си. Там тя посреща хората с усмивка, чай или нещо сладко - подход, който е наследство от досега ѝ с ориенталската култура, докато двамата с Даниел живеят в Турция.

Но последните 10 години от живота си Силвена отдава на две неща: да отглежда двете си децата и да следва съпруга си, "пазейки уюта на дома". И това е избор, който прави напълно осъзнато и напълно сама.

Снимка 526687

ДАНИЕЛ ДИМОВ

  • Настоящ отбор: Черно море
  • Сменени отбори: 7
  • Позиция: защитник
  • Мачове: 309
  • Голове: 26
  • Асистенции: 10
  • Най-много голове за сезон: 5
  • Стиска палци за: Реал Мадрид

"Не съжалявам нито за миг, тъй като сега, когато дойде моят момент за нова страница на професионално и лично развитие, Даниел застана до мен и ме подкрепи във всяко едно отношение. Направи го в името на това да сбъдна мечтата си и да оставя нещо след себе си."

Един обикновен ден за Силвена започва още по първи петли. Тя държи да е станала преди всички и да се наслади на сутрешното си кафе на спокойствие. И чак след това ежедневието ѝ може да започне. А то е доста динамично и обвързано както с воденето и вземането на децата от училище и детска градина, така и с работа и тренировки.

Формата си Силвена поддържа с четири-пет тренировки седмично във фитнеса, като през последната година често отделя време и за йога.

"По време на периодичните затваряния у дома с две деца, я практикувам най-вече с цел ментално здраве, тъй като това положение ме изнервя доста."

И за да затвърдим, че до всеки истински играч стои друг играч, пускаме бърз пас към Силвена, като я питаме с кои футболни термини би описала връзката си с Даниел.

Играч и половина: Славина Караджова, Иван Караджов и трудните моменти в любовта

Играч и половина: Славина Караджова

Съпругата на футболиста Иван Караджов за трудните моменти, лишенията и за тайната на успешната връзка

Без да му мисли, тя отвръща с атака, защото и двамата са импулсивни и преследват целите си. Но това не се случва и без отборна игра, защото организацията е важна и всеки е готов да поеме топката и отиграе напред.

Но както всеки отбор, няма как да минем и без добра защита, защото са готови да се жертват в името на другия.

Снимка 526700

Източник: Мира Дерменджиева

Интересувате ли се от футбол и гледате ли заедно мачове с Даниел?

Не бих казала. Гледаме заедно мачове от efbet Лига, защото голяма част от футболистите са ни познати и приятели. Но не бих гледала мач на Реал Мадрид например.

А как се чувствате, докато Даниел играе?

Изключително напрегната. Не знам дали бих се чувствала така, ако самата аз играех, но отстрани напрежението сякаш е по-голямо. На терена гледам винаги него, нямам особен интерес към останалата част от играта, но обичам мачове със заряд.

Кое е най-точното "отиграване" на Даниел във вашата връзка?

Моментът, в който реши да прекъсне всякакъв контакт с мен, след като се бяхме разделили за втория фалстарт в отношенията ни. Тогава аз бях разколебана, но в момента, в който спря да ми вдига телефона, осъзнах, че не мога нито ден без него. Така че направих всичко възможно да си го върна обратно. Определено беше перфектният финт.

Снимка 526693

Източник: Мира Дерменджиева

Кое негово качество харесвате най-много?

Че е лоялен, държи на думата си и никога не обещава нещо, което няма да изпълни. Не се колебае да каже истината в очите, дори да е болезнена, и се бори до край в името на справедливостта - все качества, които в днешно време са изключително рядко срещани, особено у младите хора.

Той е много грижовен към мен, подарява ми цветя без повод, прави ми романтични изненади и ме кара да се чувствам истински обичана. За мен това е много важно, тъй като отглеждаме две дъщери и им даваме пример. Надявам се един ден и те да не се примиряват с нищо по-малко като отношение от страна на мъжете. Смятам, че една жена трябва да оценява себе си високо и да изисква специално отношение. Разбира се, и тя трябва да дава същото.

Кой беше най-трудният момент за Даниел в професионален план, в който сте го подкрепили?

Последната ни година в Турция. В град Болу, където живяхме тогава, децата и аз бяхме изключително щастливи - те ходеха на прекрасна градина, бяхме се интегрирали добре в местната общност и намерихме много приятели там.

Но Даниел не се чувстваше добре в този отбор. Дойде моментът, в който решихме, че голямата ни дъщеря няма да започне първи клас в Турция, а в България. Не бях никак доволна от това, но Даниел надделя. И така, аз и децата се прибрахме във Варна. Планът беше той да изкара договора си до край там, а после евентуално да продължи кариерата си отново в чужбина и да живеем разделени за неопределен период от време.

Играч и половина: Марияна Дякова, Светослав Дяков и предизвикателствата да бъде съпруга, майка и жена

Играч и половина: Марияна Дякова

Съпругата на футболиста Светослав Дяков за ползите и негативите от спорта, за семейството и за пътуванията

Минаха два месеца, през които никой от нас не се чувстваше добре, а и управата на отбора не се отнасяше коректно с него, така че той взе решение да прекрати отношенията си с тях.

Последваха поредица от неприятни случки, като един ден реших, че трябва да съм там до него. Отидох в Турция и се върнах с Даниел за ръка у дома. Наистина е вярно, че понякога всяко зло е за добро - сега сме заедно в родния си град, децата ни растат сред близки и приятели, аз започнах свой собствен бизнес, а Даниел е в родния си клуб и се чувства прекрасно.

Снимка 526692

Източник: Мира Дерменджиева

Какво дава и какво взема спортът от отношенията ви?

На професионално ниво взима страшно много от спортистите през целия им живот. На Даниел отне възможността да присъства на раждането и изписването и на двете ни дъщери.

Но пък в такива моменти се научаваш да разсъждаваш философски над нещата. С времето си дадох сметка, че не ми беше лесно да съм сама точно тогава, но той е до нас във всеки един друг момент, което е най-важното. А и това е част от неговата професия, благодарение на която ние и децата имаме добър стандарт на живот.

Играч и половина: Кремена Русева, Любо Ганев и какво е да си половинка на волейболист

Играч и половина: Кремена Русева

Как спортът свързва Любо Ганев и Кремена Русева и в личния живот

От друга страна, мачовете и лагерите взимат много от времето ни заедно като двойка. Много често сме разделени и през това време той ми липсва истински - мисля си за него постоянно, представям си как ще си дойде и ще го прегърна. До някаква степен и го идеализирам в мислите си, докато го няма, така че отсъствията му се отразяват доста здравословно на отношенията ни. Но в крайна сметка бих казала, че спортът ни дава повече, отколкото ни взима.

Грим: Росина Георгиева

Стайлинг: BohoSi

Статистика за Даниел Димов: Transfermarkt.com