Ел Фанинг определено няма причини да се оплаква от развитието на кариерата си до момента. Едва на 25, тя е едно от сериозните имена в Холивуд с редица игрални филми зад гърба си, както и суперуспешния сериал "Велика", в който изпълнява ролята на Екатерина Велика.

Трейлър на трети сеозн на "Велика" (The Great) с Ел Фанинг и Никълъс Холт

"Велика" се завръща

Какво ни подсказва трейлърът за новия сезон

Докато чакаме третия му сезон получаваме новината, че Фанинг отново ще влезе в ролята на реално съществуваща личност. Филмът I Am Sybil ще проследи историята на Шърли Ардел Мейсън - младо момиче, диагностицирано с множествено разстройство на личността.

Психиатърката Корнелия Уилбър започва да лекува Шърли, а името Сибил е псевдоним, който й е даден, за да защити самоличността й по онова време. Филмът е базиран на документалната книга Sybil Exposed: The Extraordinary Story Behind the Famous Multiple Personality Case.

Режисьор на I Am Sybil е Мира Фоукс, а в ролята на психиатърката ще видим Сара Полсън. От Deadline припомнят, че това ще е поредният филм, посветен на историята на Шърли Мейсън. До момента има излезли два филма с името Sybil - единият е от 1976 г. с Джоан Удуърт и Сали Фийлд, а другият - от 2007 г. с Джесика Ланг и Тами Бланчард.