Редица правителства се чудят как да насърчат гражданите да се ваксинират срещу COVID-19, но каквото и да си говорим, финансовият стимул си остава най-силният.

Коронавирусът, най-скъпите градове в света и как пандемията промени класацията

Новите най-скъпи градове в света

COVID-19 оказа влияние и тук

Основният проблем, както винаги, е, че малко държави могат да си позволят награда от сериозни суми. Това обаче не важи за мегаполиса Хонконг, който десета година поред е в световния Топ 3 с най-скъпите места за живеене, а през 2020 г. оглавява класацията.

Именно оттам идва офертата за милиони, която важи за всички граждани, навършили 18 години, стига обаче да са се ваксинирали с двете дози на Pfizer-BioNTech. Наскоро Благотворителната фондация Ng Teng Fong, част от строителната компания Sino Group, обяви томбола за апартамент на стойност 1.4 милиона долара.

Снимка 533157

Източник: grandcentral.hk

Домът се намира в луксозната сграда Grand Central в квартала Куун Тонг, заема площ от 42 квадратни метра и разполага с една спалня.

Апартаментът не е голям, но със сигурност ще предизвика интерес сред мнозинството от хонконгчаните, 200 000 от които живеят на скромните 21 квадратни метра. Мегаполисът е прословут с космическите цени на имотите.

Според Bloomberg, в съблазнителното предложение има пръст самото правителство, което се чуди как да накара гражданите да се ваксинират.

Хонконг, небостъргачът на земя за 3 милиарда долара и с какво ще ни изненада

Това ли ще е най-скъпият небостъргач в света

Солидна основа

Властите разполагат с излишък от Pfizer-BioNTech и към момента едва 13.4% са се възползвали напълно от нея, а 18.1% са получили поне първата доза. Но нищо чудно цифрите сериозно да скочат до 1 септември, когато ще бъде изтеглено името на печелившия новодомец.