През 2020 г. рок бандата Hollywood Vampires, в състава на която са Алис Купър, Джони Деп и Джо Пери, трябваше да дойде в България за първия си концерт. Пандемията обаче малко обърка плановете.

И въпреки че почакахме доста, на 12 юни 2023 г. супергрупата ще излезе за първи път пред българската публика с разтърсващо шоу.

Ще имаме възможност да видим Джони Деп в различно амплоа от това на актьор, защото в Hollywood Vampires той влиза в ролята на китарист. На другата китара е Джо Пери от Aerosmith, а вокалите са поверени на Алис Купър. Този път към тях ще се присъедини и китаристът на Alice Cooper Томи Хенриксен.

Снимка 469634

Източник: GettyImages

Тримата сформират групата през 2015 г. най-вече с идеята да почетат музиката на рок звездите, починали през 70-те години. Вече имат издадени два студийни албума, като в тях работят с гост музиканти, сред които са Пол Маккартни и Дейв Грол.

Името Hollywood Vampires също не е случайно - то е и името на клуба на знаменитостите, създаден от Алис Купър през 70-те години на миналия век. В него са членували известни музиканти като Джон Ленън и Ринго Стар от The Beatles, Кийт Муун от The Who, Мики Доленц от The Monkees и други.

Снимка 593077

Източник: 8pm

Концертът на Hollywood Vampires в България е част от европейското им турне и ще се проведе в столичната зала "Арена София". Билетите влизат в продажба на 4 ноември (петък) в мрежата на Eventim.