Наградите Грами се присъждат в цели 84 категории, а церемонията по връчването на статуетките ще се състои в Staples Center в Лос Анджелис на 26 януари следващата година.

Алиша Кийс ще се завърне като водеща на церемонията за втора поредна година. Това я прави първата жена музикант, която ще бъде водеща на шоуто два пъти.

За Грами 2020 г. се състезават изпълнения, излезли от октомври 2018 г. до септември 2019 г. Днес, 20 ноември, вече е ясно и кои са претендентите за престижните награди.

Снимка 416102

Източник: GettyImages

Наблюдателни фенове изловиха гаф на звукозаписната академия, от който пролича кои ще бъдат отличени, още преди да бъдат обявени номинираните. И пределено не сбъркаха. С най-много номинации е рапърката Лизо, която получи осем, докато Били Айлиш и Lil Nas X са с по шест, а Ариана Гранде, H.E.R. и Финиъс О'Конъл са с по пет. 

В категорията "Албум на годината" си съперничат Ариана Гранде, Лана Дел Рей, Били Айлиш, Лизо, H.E.R, Бон Айвър, Lil Nas X и Vampire Weekend.

За "Запис на годината" сили ще мерят "Hey, Ma" на Бон Айвър, "Bad Guy" на Били Айлиш, "7 Rings" на Ариана Гранде, "Hard Place" на H.E.R. "Talk" на Khalid, "Old Town Road" на Lil Nas X, "Truth Hurts" на Лизо и Lizzo и "Sunflower" на Post Malone и Swae Lee.

Снимка 441221

Източник: Instagram / backstage_pt

В категорията "Песен на годината" пък се съревновават "Always Remember Us This Way" на Лейди Гага, "Bad Guy" на Били Айлиш, "Bring My Flowers Now" на Таня Тъкър, "Hard Place" на H.E.R., "Lover" на Тейлър Суифт, "Norman F—ing Rockwell" на Лана Дел Рей, "Someone You Loved" на Левис Капалди и"Truth Hurts" на Лизо.

"Spirit" на Бионсе, "You Need to Calm Down" на Тейлър Суифт, "Thruth Hurts" на Лизо, "Bad Guy" на Били Айлиш и "7 Rings" на Ариана Гранде си съперничат в категорията "Най-добро поп соло изпълнение".

За "Най-добър нов артист" претендентите са Black Pumas, Били Айлиш, Лизо, Lil Nas X, Маги Роджърс, Росалия, Tank and the Bangas и Йола.

Целият списък с всички номинирани може да видите тук.

Грами 2019 : Кои са наградените

Грами 2019 : Кои са наградените

61-вата юбилейна церемония се състоя в Лос Анджелис