Котките може и да имат цели девет живота, но точно тази британска котка явно има за цел да живее само един, но пък за сметка на това доста дълъг живот. Достоен дори за Книгата на рекордите на Гинес.

Понито Пумукел, което има шанс за Рекордите на Гинес за най-малко пони в света

Кое е най-малкото пони в света

Има ли шанс за Рекордите на Гинес

От сряда, 23 ноември, Флоси вече официално фигурира там като най-старата котка в света със завидната си възраст от 26 години и 329 дни. Любопитно е, че това е приблизително колкото 120 човешки години.

Както и бихме предположили, сегашната собственичка на британската черно-кафява котка няма как да не се гордее.

"От самото начало знаех, че Флоси е специална котка, но не си представях, че ще споделям дома си със световен рекордьор", споделя Вики Грийн на официалния уебсайт на Книгата на рекордите на Гинес.

За домашния си любимец тя разказва, че все още няма бели косъмчета в пухкавата си козина, въпреки напредналата си възраст. Докато обаче на външен вид изглежда завидно добре, за съжаление е вече глуха и с лошо зрение. Като цяло обаче здравето ѝ е добро, предвид годините.

Собственичката на Флоси разкрива още, че котката е все още игрива, любопитна по характер и не се притеснява от глухотата си. По отношение на зрението си пък - адаптира се бързо. Умение, което самата Флоси е придобила по време на годините, когато е била бездомна.

Животът на котката-рекордьор всъщност не е бил никак лек. До декември 1995 г. е скитала по улиците, а малко по-късно е била осиновена. Собственичката ѝ обаче умира 10 години след това и така Флоси се озовава в нов дом - в този на сестрата на първата си си собственичка. След още 14 години и втората собственичка на Флоси обаче почива и така тя остава отново бездомна.

Румейса Гелги, Turkish Airlines, най-високата жена в света и първото ѝ пътуване със самолет

Когато най-високата жена в света реши да пътува със самолет

Първият полет в живота на Румейса Гелги

Съдбата ѝ я отвежда в приют. Именно там Вики Грийн, жената, която сега се грижи за котката, я среща. "Винаги съм искала да осигуря на по-възрастните котки комфортен по-късен живот", споделя тя с надеждата да вдъхнови и други хора да осиновят по-възрастни домашни любимци, пише People.