Дори и да сме си мислили, че прасетата едва ли може да имат интересен живот, били сме в грешка. Оказва се, че не просто си падат по музика, а знаят и как да се забавляват на нея и да танцуват в ритъм.

Дивите прасета, глиганите и зачестилите атаки над жителите в някои квартали на Рим

Да те нападне диво прасе, докато изхвърляш боклука

Новият проблем на Рим

Фермер от Белгия дори е привлякъл вниманието на учените, след като е открил, че прасетата му се забавляват като се поклащат на фона на музика.

За първи път мъжът е забелязал животните да мърдат опашките си тактично, докато синът му е пеел в плевнята. Тогава му хрумва идеята да направи плейлист с различни песни. Подходът му е доста нестандартен, но и ефективен, защото благодарение на него прави и друго изненадващо откритие.

Прасетата му си имат и определени музикални предпочитания!

Снимка 582296

Източник: iStock

"Веселите и танцувалните песни са най-големите хитове", разкрива фермерът пред Ройтерс. И допълва, че животните му действително започват да махат с опашки, а пък когато мелодията става наистина динамична, дори започват да танцуват и да се забавляват.

Оказва се обаче, че рок музиката твърдо не е сред любимата им. Може би защото я намират за доста силна и агресивна за техния вкус.

Колкото и забавно да звучи наблюдението на фермера, то съвсем сериозно е привлякло вниманието на учени, които планират да проучат ефекта, който оказва музиката върху прасетата.

Доказателства, че музиката влияе върху животните вече има, но специално при прасетата все още не са правени много изследвания.

Летище Схипхол, инцидентите със самолетите и как ползват прасета за защита

Защо едно летище пусна прасета между пистите си

Иновативна програма в Амстердам

Предполага се, че музиката може да намали стреса и при тях. А след като така ще има по-малко стресирани прасета, то от тях ще се произвежда и по-качествено месо.