Нямаме възможност да пътуваме, трябва да седим вкъщи, а така сме зажаднели за малко природа. Особено когато пролетта е такава, каквато трябва да бъде - слънчева, приятно топла и ухаеща на цъфнали дървета.

За съжаление, положението в момента е - щом ние не можем да отидем в природата, природата ще дойде при нас. И благодарим за това чудо, наречено интернет, с което можем да се пренесем във всяко кътче от нашата планета, без да ставаме от бюрото.

Сайтът Explore ни предлага на едно място стотици излъчвания на живо от камери, намиращи се както в зоопаркове и приюти за животни, така и на различни места сред дивата природа по цялото земно кълбо. 

Снимка 473549

Източник: Facebook / Ali Bradley

Само с един клик на мишката се пренасяме в африканската пустиня, на дъното на Атлантическия океан, в гнездото на някой орел или пък в кошара, пълна с овце. Намираме го като страхотен начин да се разсеем от работните задължения или да разнообразим скучното ежедневие в самоизолация.

Зоопаркът в Сан Диего например разполага с 10 камери, които предават на живо 24 часа в денонощието. Благодарение на тях можем да се срещнем отблизо с интересните му обитатели, сред които има бабуини, панди, коали, жирафи, африкански пингвини, полярни мечки и какво ли още не.

Снимка 473547

Източник: Facebook / I Love San Diego

Аквариумът на залива Монтерей също е затворен за посетители, но надникваме зад вратите му благодарение на инсталираните на много места камери. Те улавят живота на пингвините, акулите, морските видри и останалите интересни обитатели.

Ако си падаме по сафаритата, Паркът на слоновете Тембе ще ни пренесе виртуално в Южна Африка, за да наблюдаваме как си живеят огромните животни.

Коронавирусът, пандемията от COVID-19 и как промени света

Светът спря заради коронавируса

Нищо не е както преди

За феновете на подводния свят и приключения също има доста забавления. Като камерите на Orca Live, които ни пренасят под морското равнище, за да чуем и видим как си тече подводният живот, пише IFLScience.