В уикенда, белязан от празника на Св. Валентин, избираме три книги на тема "любов". Те обаче нямат нищо общо с булевардните любовни романи.

Снимка 518297

Източник: Колаж / Сиела

"Изкуството да обичаш"

Да погледнем на любовта, след като свалим розовите очила - това ни предлага класическия трудна Ерих Фром, издаден през 1956 г. В него немско-американският философ и психолог се противопоставя на популярната идея, че любовта е някакво чудо, което не подлежи на обяснение. Напротив - изкуството да обичаш е умение, което изисква усилия и научаване.

Изд. Сиела, 15.90 лв.

Снимка 518298

Източник: Рибка

"Какво е любовта?"

Първата книга за годината на чудесното издателство "Рибка" е детска книжка, в която малката Ема търси отговор на въпроса какво е любовта. Тя получава различни отговори в зависимост от това кого пита. Прекрасно оформена, книгата на Давиде Кали и Анна-Лаура Кантоне пристига в специален пощенски плик, запечатан с лепенка сърце и е подходяща за подарък.

Изд. Рибка, 16 лв.

Снимка 518295

Източник: Колаж / Colibri

"Аз обичам самата любов"

Как бихме могли да говорим за любов без да споменем и книга с поезия? Тук отново залагаме на класиката в лицето на красивата любовна лирика на Елисавета Багряна. Съставители на сборника са Людмила Малинова-Димитрова и Людмил Димитров, които се надяват чрез събраните тук стихове да видим истинското лице на една от най-значимите български поетеси.

Изд. Колибри, 25 лв.