Първият сезон на "The Last Of Us: Последните оцелели" е вече в историята, като в понеделник, 13 март, бе пуснат и последният девети епизод.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 9 и какво ни подсказва тийзърът за финала на сезона

Напрежение и много драма в последния епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели"

Ето какво ни подсказва тийзърът за финала на сезона

Очакванията към сериала бяха високи още преди старта му и можем да кажем, че бяха оправдани. Финалът на сезона в САЩ бе гледан от рекордните 8.2 милиона души, докато целият сезон се е превърнал в най-гледаната продукция в Европа в HBO Max, пише Variety.

Всичко това полага основите за още по-големи очаквания към втори сезон, какъвто със сигурност ще има. От интервю на Крейг Мазин и Нийл Дръкман за GQ разбираме и повече подробности за бъдещето на сериала. Следват сюжетни разкрития от първи сезон, така че всеки, който не го е гледал, може да спре с четенето тук.

В последния девети епизод видяхме как бащинският инстинкт на Джоел (Педро Паскал) надделя и той премина през абсолютно всички, стоящи на пътя му, за да измъкне Ели (Бела Рамзи) от операционната.

Нещо, което ни подсказва, че те двамата отново ще са в основата на действията във втори сезон. И това е потвърдено от създаделите на сериала. Томи (Габриел Луна), братът на Джоел, също ще бъде част от втори сезон, както и неговата половинка Мария (Рутина Уесли).

Лора Бейли също ще играе важна роля във втори сезон, като в първи героинята ѝ беше едва загатната. Тя беше една от медицинските сестри, подготвящи Ели за операцията. Това, което Мазин и Дръкман потвърждават със сигурност, е, че втори сезон, подобно на първи, ще бъде базиран на втората част на  играта - The Last of Us: Part II.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 7 и как е създаден молът

Истински ли е бил молът в 7 епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели"

Тайни от кухнята на сериала

Но двамата загатват и че не цялата история от играта ще да бъде разказана във втори сезон, което означава, че плановете са да има и поне трети. Нещо, което към момента не е потвърдено от HBO, но предвид успеха на първи сезон се съмняваме, че няма да дадат светлина и на трети.