През 2018 г. от Disney съобщиха, че смятат да подновят поредицата "Карибски пирати". Стана ясно обаче, че Джони Деп няма да бъде част от следващите части. От компанията тогава казаха, че макар през годините Джони Деп да е превърнал Джак Спароу в истински шедьовър, времето на актьора в този образ е достигнало своя предел.

Джони Деп, Амбър Хърд и какво ще стане, ако актрисата не може да плати обезщетението на актьора

Има ли достатъчно пари Амбър Хърд, за да плати на Джони Деп

И какво ще стане, ако няма

Въпреки че официалната версия на Disney беше такава, за всички стана ясно, че причината да го изключат от бъдещите филми от поредицата "Карибски пирати" беше друга. А именно фактът, че бившата му съпруга Амърд Хърд го обвини в домашно насилие.

След като наскоро Джони Деп спечели делото за клевета срещу нея и успя да изчисти името си, съществува вероятност да се завърне като Джак Спароу. 

Говори се, че Джони Деп е получил предложение от над 300 милиона долара от Disney, за да участва отново. Оказва се, че източник, близък до Disney, е "хвърлил бомбата" в ново интервю за австралийския вестник Poptopic.

"Съобщава се, че сделката е Джони Деп да се завърне като Джак Спароу", цитират източника от New York Post. 

59-годишният актьор изигра невероятния пират в пет филма през последните 19 години, преди Disney да го изхвърли от шестата и последна част след публикацията на 36-годишната Хърд в Washington Post от 2018 г., в която описва Джони Деп като домашен насилник.

Явно след победата на Деп в делото за клевета по-рано този месец, Disney вече имат желание да го върнат в емблематичната роля.

"Disney са много заинтересовани да поправят отношенията си с Джони Деп", твърди източникът на Poptopic. "Те се свързаха с актьора преди процеса за клевета срещу Амбър Хърд и попитаха дали би искал да се върне за още един или два филма от "Карибски пирати".

Джони Деп, Камил Васкес и новината, че адвокатката ще поеме защитата и в новото му дело

Джони Деп и Камил Васкес - отново рамо до рамо

Ще му спечели ли победа и този път

Нито представителите на Деп, нито от Disney са потвърдили тази информация, но със сигурност предстои да разберем съвсем скоро.