Горчивият и продължителен процес между Амбър Хърд и Джони Деп най-накрая стигна до финалната права преди броени дни и съдебното жури произнесе своята присъда. 

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд и макар че искаше 50 милиона долара обезщетение за щетите, които статията на Амбър Хърд във Washington Post му е нанесла, журито му присъди 15 милиона долара.

Деп получи десет милиона долара обезщетение и пет милиона долара наказателни щети по делото си за клевета. Журито също така присъди на Хърд два милиона долара обезщетение за нанесени щети.

Джони Деп, Амбър Хърд и как приключи настоящето дело между бившите съпрузи

Ето как приключи делото между Джони Деп и Амбър Хърд

Съдебното жури е готово със своето решение

По време на процеса обаче стана ясно, че и двамата актьори имат известни проблеми що се отнася до финансите (особено Амбър Хърд), така че съвсем логично се зачудихме какво ще стане, ако не разполагат с необходимите пари.

Текущата оценка на нетната стойност на Деп възлиза на 150 милиона долара, според Celebrity Net Worth, докато състоянието на Хърд е оценено на около осем милиона долара. Ако изчисленията са верни, Деп може лесно да плати сумата си, но Хърд ще изпадне в несъстоятелност.

Снимка 576203

Източник: GettyImages

По време на процеса обаче прекомерните разходи на Деп бяха подчертани и то няколко пъти, а бившият му мениджър и агент свидетелства, че актьорът "намалява значително богатството си с течение на времето".

Делото се проведе във Вирджиния и според щатския закон Хърд ще има до 30 години, за да плати сумата на Деп. Говорейки за това, което ще се случи с двете страни, ако нямат достатъчно пари, бившият федерален прокурор Ниама Рахмани сподели пред The ​​Daily Beast мнението си. 

Снимка 576204

Източник: GettyImages

"Не мисля, че Амбър Хърд може да плати. Тя запази седем милиона долара от споразумението за развода, защото трябваше да плати за съдебни разноски", добави Рахмани.

"Въпросът е дали Джони Деп наистина ще настоява да се изпълни присъдата срещу бившата си съпруга. Наистина ли ще й вземе последните пари, с които може да се каже, че тя не разполага", твърди прокурорът. Той допълва, че в целия този процес, на който станахме свидетели, изобщо не става дума за пари. 

"Става въпрос за оправдание и за изясняване на фактите", категоричен е Рахмани. 

Моника Люински, Джони Деп, Амбър Хърд и какво мисли тя за делото между двамата бивши съпрузи

Какво мисли Моника Люински за делото на Амбър Хърд и Джони Деп

Жената, която много добре знае и какво е да си в центъра на обществен скандал

EW съобщи, че Хърд планира да обжалва решението. Ако жалбата й бъде приета, първото решение ще бъде отменено и нито един от двамата няма да си дължи пари, докато не бъде взето решение в новия процес.