Присъствието на домашни любимци в Белия дом е стара традиция, която бе прекъсната единствено по време на мандата на Доналд Тръмп. А след като семейство Байдън се намести на тяхно място, с тях пристигнаха и немските овчарки Чамп и Мейър.

Джо Байдън, Джил Байдън и каква ще е съдбата на провинилото се куче Мейър

Каква ще е съдбата на кучетата на Джо Байдън

Непослушните трябва да бъдат превъзпитани

13-годишният Чамп бе дългогодишна вярна дружка на семейството, но почина през юни миналата година. Тригодишният Мейър пък нападна един от охранителите в Белия дом, след което бе взето решението да напусне резиденцията.

Така от пролетта на миналата година Джо и Джил Байдън останах без домашен любимец. До декември, когато братът на президента му подари немска овчарка на няколко месеца. От миналата седмица пък компания му прави котката Уилоу, която е новият мъркащ господар на Белия дом.

Животинката има повече от интересна история. Тя влиза в полезрението на настоящото Първо семейство още по време на предизборната кампания през 2020 г. При една от спирките в Пенсилвания, двегодишната фермерска котка най-обезпокоявано се качи на сцената и прекъсна речта на Джил Байдън.

А преди дни говорителят на Първата дама обяви, че Уилоу вече се е установила в Белия дом със своите любими играчки и лакомства и сега има много стаи, които да изследва. И така обещанието на съпругата на президента да вкара котка в Белия дом, което даде още при встъпването в длъжност, бе изпълнено, макар и с малко закъснение, припомня Guardian.

Пристигането на Уилоу бе оповестено още през декември, а от прес службата на институцията не крият, че са били наясно, че котката ще превземе интернет пространството и ще стане всеобщ любимец - нещо, което не успяха да направят двете немски овчарки. Така че вероятно можем да очакваме скоро тя да има и свой профил в социалните мрежи...

Nala Cat, най-следваната котка в Instagram и рекордът на Гинес

Котката с рекорд на Гинес и милиони последователи

Най-пухкавият инфлуенсър

Последната котка, която обитаваше Белия дом преди Уилоу, бе чисто черната Индия на президента Джордж Уокър Буш, който беше на поста си до 2009 г. Преди това и семейство Клинтън имаха мъркащ домашен любимец на име Сокс.