Трудно е да си представим свят, в който Дженифър Лопес не участва в "Сватбеният агент" от 2001 г. А наскоро тя разказва как е получила ролята си във филма и колко преломен се оказва този момент в нейната кариера.

Дженифър Лопес, наградите „Изборът на публиката“ и призът „Икона“

Голямо признание за Дженифър Лопес

Напълно заслужено

По онова време романтичната комедия с участието на Дженифър Лопес и Матю Макконъхи е хит и дори става номер 1 в боксофиса.

Премиерата на филма съвпадна и с излизането на втория й албум J.Lo, който спечели феновете и на свой ред достигна върха на класациите.

Наскоро звездата, родена в Бронкс, но с пуерторикански произход, и нейният агент и бизнес партньор Илейн Голдсмит-Томас проведоха разговор за рубриката "Разговори на силата на жените" на Variety, представена от Lifetime.

Тогава Дженифър каза, че нищо от това не би се случило, ако не беше убедила режисьора Адам Шанкман да рискува с нея.

Джей Ло каза, че преди да получи главната роля в "Сватбеният агент", актьорският й опит се свеждал до роли, които тя описва като камериерката, миячката на чинии и други подобни. "Трябваше да се откъсна от тях и да убедя някой да ми даде роля в истинска романтична комедия, и това беше "Сватбеният агент."

Изненадващо - на първо четене, Дженифър се обръща към Илейн и казва, че всъщност е получила ролята много лесно.

"По това време бях горещо маце, а ти беше мой агент и искаше определена цена, която смяташе, че заслужавам, а те не можеха да ни обърнат гръб. Тогава Адам чу един от моите записи и каза: "Дай й каквото иска."

Певицата, която изпя "Jenny From the Block" признава и значимостта на този момент. "Идеята, че някой като мен, с моя произход, при това жена, би могъл да направи впечатление и да бъде оценен в тази индустрия - това беше голяма работа."

Оттук нататък Дженифър Лопес започва да се превръща в звезда, а хората все по-често започват да я гледат в романтични комедии като "Камериерката от Манхатън", "Трудна свалка", "Свекървище" и "Ще танцуваме ли", пише E! News.