Учените непрекъснато откриват нови растителни и животински видове. Видове, които трябва да кръстят по някакъв начин, за да можем да ги разпознаваме.

Поредно такова откритие направиха учени от Калифорнийския университет в Ривърсайд. Те намират рядък и много интересен вид паразитен червей, който убива тарантули. Макар да има над 25 хиляди описани вида нематоди - цилиндрични паразитни червеи, които атакуват други видове, този е едва вторият, който напада не какво да е, а отровните тарантули.

Изследователите решават да кръстят новият вид червей на актьора Джеф Даниълс, а именно Tarantobelus jeffdanielsi.

Снимка 560775

Източник: www.ucr.edu

Причината да го кръстят на Джеф Даниълс е заради един от филмите, в които участва. Това е хорър комедията от 1990 г. "Арахнофобия". В нея Даниълс играе ролята на човек, който спасява едно градче от нашествие на паяци.

Снимка 560776

Източник: www.ucr.edu

Въпреки че мнозина биха се обидили, ако кръстят паразитен червей на тях, по всичко личи, че актьорът няма нищо против и приема случилото с добро чувство за хумор, пишат от Daily Mail.

Снимка 560777

Източник: GettyImages

"Когато за пръв път разбрах, че нов вид нематод е кръстен на мен, помислих си: "Защо? Да не би да има прилика?", споделя с усмивка актьорът. Той допълва, че в Холивуд не си успял истински, докато не те признаят хората от областта на паразитологията.

Анджелина Джоли, Дженифър Лопес, Леонардо ди Каприо и някои научни открития, кръстени на известни личности

9 научни открития, кръстени на известни личности

Паякът Анджелина Джоли, астероидът Фреди Меркюри са само някои от тях

Tarantobelus jeffdanielsi е открит, след като развъдник на тарантули на едро се свърза с професор Адлър Дилман от Калифорнийския университет в Ривърсайд през септември 2019 г., търсейки помощ за идентифициране на мистериозна инфекция, която засяга някои от паяците му.